Slovenski reprezentant Vid Kavtičnik je bil na prvi finani tekmi z devetimi zadetki najboljši strelec. Foto: EPA
Slovenski reprezentant Vid Kavtičnik je bil na prvi finani tekmi z devetimi zadetki najboljši strelec. Foto: EPA
Nikola Karabatić.
Tekma v Španiji bo za Nikolo Karabatića morda celo zadnja v dresu Kiela. Foto: EPA
Kiel v Španijo s petimi zadetki prednosti

Dvakratni evropski prvaki so bili poraženi v zadnjih minutah tekme, ko so po nekaj dobrih obrambah francoskega vratarja Thierryja Omeyerja Nemci prišli do lahkih zadetkov. Vsak po devet zadetkov sta dosegla slovenski reprezentant Vid Kavtičnik in Čeh Filip Jicha, medtem ko bil je Nikola Karabatić uspešen sedemkrat.

Nemci so bili prek Jiche, ki je v prvem polčasu dosegel kar sedem zadetkov, boljši v prvih 30 minutah. Že na začetku so povedli s 7:2, po delnem izidu 5:0 v korist Špancev pa je na semaforju v 18. minuti pisalo 7:7. Enak delni izid je pozneje uspel tudi Nemcem, ki so pred odhodom v garderobe povečali prednost na 6 golov.

Gostje do izenačenja v 52. minuti
Španci so bistveno bolje začeli drugi polčas, saj so kmalu prišli le na dva gola zaostanka. V nemški ekipi, ki je zaradi tretje dvominutne kazni že v 40. minuti ostala brez Marcusa Ahlma, je v napadu za vzdrževanje rahle prednosti skrbel predvsem Kavtičnik. V 52. minuti so Španci ponovno izenačili (32:32), a so bili na koncu premalo zbrani in so v napadu naredili preveč napak.

Na prvi finalni tekmi zaradi poškodbe nista zaigrala Aleš Pajovič (zapestje) in Torsten Laen (gleženj). Na tekmi je zaigral tudi Uroš Zorman, ki pa ni dosegel gola. Vsi omenjeni rokometaši po koncu sezone zapuščajo mesto blizu španske prestolnice. Povratna tekma bo 31. maja.

Liga prvakov, FINALE, 1. tekma:

KIEL - CIUDAD REAL 39:34 (18:12)
Kavtičnik in Jicha po 9, Karabatić 7; Fernandez 8.

A. B.

Kiel v Španijo s petimi zadetki prednosti