Thierry Omeyer je tako kot na prvi tekmi kraljeval v vratih Kiela in zbral skoraj 20 obramb. Foto: EPA
Thierry Omeyer je tako kot na prvi tekmi kraljeval v vratih Kiela in zbral skoraj 20 obramb. Foto: EPA

"Levi" so slavili z 31:30, toda Kiel je prvo tekmo dobil kar s 14 goli razlike in bo tretjič zapored igral v finalu. Na povratni tekmi polfinala so gostitelji v osmi minuti povedli s 6:2, nato pa je Kiel po treh zaporednih golih Nikole Karabatica prevzel pobudo. V nadaljevanju je znal kaznovati napake tekmecev in, tudi z razpoloženim vratarjem Thierryjem Omeyerjem, rutinirano nadzoroval položaj.

Na koncu je šlo le za to, ali se bo Rhein Neckar Löwen 13 tisoč gledalcem v Mannheimu znal delno odkupiti za polom na prvi tekmi in zmagati. Ko je Vid Kavtičnik (skupaj je dal tri gole) zadel s sedemmetrovke, se je zdelo, da se bo končalo z remijem, toda Uwe Gensheimer je z zadetkom s krila prav v zadnji sekundi priboril zmago "za dušo".

Dolžnik s prve tekme Mariusz Jurasik je zadel devetkrat. Nikola Karabatic in Marcus Ahlm sta bila s po sedmimi goli najboljša strelca gostov.

Za ekipo Alfreda Gislasona je bil to šele tretji poraz v sezoni. Ekipi se bosta spet srečali 9. maja v polfinalu nemškega pokala.

V soboto bo znano, kdo bo tekmec "zeber" v finalu Lige prvakov. Najverjetneje bo to branilec naslova Ciudad Real. Tudi s slovenskega gledišča bi bilo to najbolje, saj bi imeli v finalu tri predstavnike.

Liga prvakov, polfinale
Rhein-Neckar Löwen - KIEL (prva tekma: 23:37)
31:30 (16:17)
Jurasik 9; Karabatic in Ahlm po 7.

Sobota:
CIUDAD REAL - HSV HAMBURG (29:30)

T. O.

* - izid prvih tekem