Aleš Pajovič je bil s 7 goli najboljši slovenski strelec. Foto: EPA
Aleš Pajovič je bil s 7 goli najboljši slovenski strelec. Foto: EPA
Vid Kavtičnik tokrat ni imel razloga za veselje.
Vid Kavtičnik tokrat ni imel razloga za veselje. Foto: EPA
Beno Lapajne je obranil 17 strelov Nemcev
Beno Lapajne je obranil 17 strelov Nemcev Foto: EPA
Rokometaši nesrečno klonili z Nemci
Nemci do zmage v zadnji akciji

Slovenski rokometaši tekme niso začeli dobro, saj so v deveti minuti zaostajali z 2:4, že štiri minute pozneje pa je bil izid na semaforju 3:7. Selektor Miro Požun se je odzval in vzel minuto odmora, po kateri je steklo tudi Benu Lapajnetu, ki je v prvih tridesetih minutah ubranil devet strelov Nemcev.

Delni izid 4:0 Slovencem dal krila
Gostitelji so po zaostanku s 5:8 napravili delni izid 4:0 in drugič na tekmi povedli (9:8). Srečanje je bilo izenačeno tudi v nadaljevanju, nekaj več kot štiri minute pred koncem prvega dela igre so varovanci Heinerja Branda povedli z 11:13, a je Slovenija z dvema igralcema več prek Aleša Pajoviča tik pred odhodom v garderobe izenačila.

Klein z dvema zadetkoma v zadnjih štirih minutah
V drugem polčasu si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, boljša pa je bila naša vrsta, ki je v 37. minuti povedla na 17:16. Dve minuti pozneje je najboljši strelec današnje tekme Pajovič zadel še šestič in Slovence prvič na tekmi povedel do prednosti dveh zadetkov (19:17). Evropski podprvaki iz leta 2004 so nazadnje vodili pri rezultatu 22:21, ko so bili gostje dvakrat uspešni, moštvi pa kasneje kar pet minut nista dosegli gola. Izključen je bil še Oliver Roggisch, ki je napravil grob prekršek nad Davidom Miklavčičem in prejel rdeč karton.

Kleinov četrti gol pokopal upe
David Koražija
je zadel za 24:23, Nemci pa so prek Dominika Kleina izenačili. Zgodba se je ponovila v zadnji minuti, ko je na 26:26 izenačil David Špiler, Klein pa je s svojim četrtim zadetkom pokopal upe slovenske reprezentance, da bi iz dvoboja proti svetovnim prvakom pridobila vsaj točko. Pomagalo ni niti 17 obramb strelov Lapajneta.

Šest poškodovanih
Zaradi poškodb na današnji tekmi niso zaigrali Matjaž Brumen, Luka Žvižej, Ognjen Backovič, Jure Dobelšek, Miladin Kozlina in Uroš Zorman, medtem ko je pri Nemcih manjkal Pascal Hens. Slovenska reprezentanca je nasprotnike, ki so v dvorani Zlatorog zaigrali s pomlajeno ekipo, nazadnje ugnala na prijateljski tekmi v Kopru leta 2006, še vedno pa boli poraz v finalu evropskega prvenstva dve leti poprej v Tivoliju.

Četa Mira Požuna je v prvem krogu kvalifikacij v Izraelu zmagala s 36:28, Nemci pa so v Wetzlarju z 42:11 ponižali Bolgare.

Izjave po tekmi:
Miro Požun, selektor Slovenije:
"V obrambi smo igrali dobro, probleme pa smo imeli v napadu, saj smo lahko računali le na enega organizatorja igre, prav tako pa smo igrali preveč posamično. Nemci so se predstavili kot trda ekipa, pokopali pa so nas nekateri njihovi lahko doseženi zadetki. Zadnji nemški napad bi morali prekinjati s prekrški, vsaj tako smo se dogovorili na posvetu, pobeg enega tekmečevega igralca pa se tako izkušeni ekipi ne bi smel zgoditi."

Rok Praznik, igralec Slovenije: "Z Nemci smo se povsem enakovredno kosali. Pokopali so nas lahki nemški goli in sreča, ki je bila v končnici na njihovi strani."

Heiner Brand, selektor Nemčije: "V naši ekipi imamo igralce z malo reprezentančnimi izkušnjami, tako da nas pred današnjo tekmo nisem štel za favorite. Nagrajeni smo bili za borbenost, odločilno pa je bilo, da smo se skozi tekmo bolj ali manj vseskozi držali taktičnih dogovorov."

SLOVENIJA - NEMČIJA 26:27 (13:13)
Pajovič 7; Müller 6.

Müller         6   Pajovič      7 (1)  
Kraus          6   Špiler       5 (1)  
Preis          4   Kavtičnik    4 (1)  
Klein          4   Koražija     3      
Sprenger       2   Mlakar       2      
Christophersen 2   Natek        2      
Rojewski       1   Kozomara     1      
Spatz          1   Cehte        1      
Tiedtke        1   Praznik      1      
                                       
                                       
Sedemmetrovke:    0/1  3/5             
                                       
Izključitve:      8 min; 2 min         


BOLGARIJA - IZRAEL
28:34 (15:20)

Lestvica:                              
NEMČIJA           2  2 0 0 +32  4 točke
SLOVENIJA 2 1 0 1 +7 2
IZRAEL 2 1 0 1 -2 2
BOLGARIJA 2 0 0 2 -37 0
BELORUSIJA - - - - - -
A. B.
Rokometaši nesrečno klonili z Nemci
Nemci do zmage v zadnji akciji