Foto:
Foto:
Tanja Oder je našla pot skozi obrambo Makedonk.
Igralke obeh ekip so v Tivoliju na trenutke pokazale grobo igro.

Krim je dobil drugo tekmo s 23:21, kar ni bilo dovolj za napredovanje. Že sam uvod tekme je pokazal, da makedonske rokometašice niso prišle v Ljubljano, da bi se branile, ampak z željo, da slavijo tudi na drugi tekmi.

Gostje so trem golom prednosti s prve tekme hitro dodale še tri (5:2). Trener Tone Tiselj nikakor ni našel šesterice igralk, ki bi prebile trdo obrambo Kometala.

V napadu so Slovenke stežka prihajale do strela, igralke iz Skopja so bile bolj zbrane in v drugi polovici prvega dela povedle z 10:5. Pet golov zaostanka plus tri s prve tekme je bil alarm za varovanke Tislja, ki so do konca polčasa le ublažile zaostanek na 11:8.

Po odmoru so Ljubljančanke krenile odločneje, znižale na 11:10, nato padle v igri. Kometal je vse do zadnjih minut gostiteljice držal na varnih 2-3 golih razlike. Krimovke so izenačile (21:21) tri minute pred koncem.

Evropske podprvakinje so bile v naletu, a so si dovolile nekaj nepotrebnih napak (zgrešena 7-metrovka Natalije Derepasko, koraki MarineVegeljuk). Dva gola prednosti so si Slovenke priigrale sedem sekund pred koncem, tako da niso imele realnih možnosti za končni uspeh. Čudeža Makedonke niso dovolile in zasluženo napredovale v polfinale.

Izjave po tekmi
Tone Tiselj, trener Krima: "Nosilke naše igre niso pokazale vsega kar zmorejo, prav tako ni stekel naš nasprotni napad. Čestitam gledalcem, ki so pripravili sijajno vzdušje v Tivoliju, prav tako mojim dekletom, ki so se borile po najboljših močeh."

Natalija Borisenko, vratarka Kometala: "To je bil finale pred finalom. Znova je odločila naša zelo dobra igra v obrambi in dejstvo, da smo zaustavili Ljudmilo Bodnevo. Naša analiza igre Krima je bila temeljita, tako da nam ni moglo spodleteti."

KRIM MERCATOR - KOMETAL  23:21 (8:11)  
                                       
Derepasko   8 (4)   Kastratović  5 (1) 
Ejsmont     4 (3)   Cigica       4     
Frešer      4       Ozel         4     
Oder        2       Todorovska   4     
Vergeljuk   2       Bujanova     2     
Bodnjeva    1       Partjanko    1     
Jacenko     1       Radčenko     1     
Sjukalo     1                          
                                       
Sedemmetrovke: 7/9      1/1            
  Izključitve: 6 min; 14 min           
RK: Cigica 60./Kometal                 

Liga prvakinj, četrtfinale, povratne tekme:
Krim Mercator - KOMETAL 23:21 (8:11) 21:24
Derepasko 8, Ejsmont in Frešer po 4; Kastratović 5.

Viborg (DAN) - DUNAFERR (MAD) 30:31 (16:13) 26:27
Jurack in Mulder 6; Nemeth 6.

Ikast (DAN) - HYPO (AVT) 32:31 (19:14) 27:32
SLAGELSE (DAN) - Elda Prestigio 28:21 (15:8) 34:31
Odebeljeni so izidi prvih tekem.