Velenjčani so v lanski sezoni izgubili naslov na zadnji prvenstveni tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Velenjčani so v lanski sezoni izgubili naslov na zadnji prvenstveni tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Gorenje Velenje
Velenjčane bo tudi v novi sezoni vodil Branko Tamše (desno). Foto: MMC RTV SLO

Zasedba Branka Tamšeta ni doživela bistvenih sprememb. Odšli so Aljoša Štefanič (Forst Brixen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Aleksandar Stanojević, medtem ko so novi obrazi Marko Dujmović, Jure Dolenec (oba Loka), Fahrudin Melić (Borac Banja Luka) in povratnik Emir Taletović.

Velenjčani se bodo najprej odpravili na Poljsko, kjer bodo od 4. do 6. avgusta nastopili na pokalu Orlen. Poleg Wisle Plock, ki bo tudi organiziral turnir, bo na njem nastopil tudi nemški Kiel. Ob vrnitvi v Slovenijo se bo ekipa odpravila na višinske priprave na Golte, kjer bo preživela deset dni.

Sredi avgusta turnir v Velenju
Za konec napornega obdobja pa bodo "ose" nastopile še na domačem turnirju, ki ga bosta od 19. do 21. avgusta skupno priredili Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško. Na njem bodo nastopili še francoski Tremblay, hrvaški Nexe Našice, Bosna iz Sarajeva in makedonski Vardar iz Skopja.

Velenjčani bodo v novi sezoni nastopali v Pokalu EHF. Na mednarodnem prizorišču se bodo prvič predstavili v 3. krogu, svojega tekmeca pa bodo dobili na žrebu, ki bo 18. oktobra na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.