Foto:
Foto:
Igralci Prul zaustavljajo Marca Baumgartnerja.

Rokometaši Prul so na prvi tekmi v Ljubljani iztržili neodločen izid (28:28). Ljubljančani so na povratni tekmi prikazali srčno igro, kar pa ni bilo dovolj za ponovitev uspeha iz lanske sezone, ko so ugnali Kiel.

Slovenski podprvaki so tekmo začeli mirno in držali korak z gostitelji ves prvi polčas. V razprodani dvorani v Lemgu se Slovenci niso ustrašili uglednega nasprotnika. Uspelo jim je ustaviti najnevarnejša igralca Zerbeja in Baumgartnerja. Nemški predstavniki so sicer dvakrat povedli za dva gola (11:9 in 15:13), a je tokrat razpoloženi Zrnič (sedem golov v prvem polčasu) z dvema zadetkoma ob koncu polčasa izenačil izid.

V drugem delu Prule popustile
Nemški prvaki so se v drugem delu hitro odlepili (20:16), a so se Prulčani vrnili v igro (20:19). Pri gostiteljih se je nato razigral Baumgartner, Prule pa so bile v napadu nezbrane. Želja slovenskih podprvakov, da vstopijo v zadnji del tekme z aktivnim izidom se ni izpolnila, saj so igralci Lemga spet pobegnili na štiri gole prednosti. Prule niso našle odgovora na hitro igro gostiteljev, ki so pet minut pred koncem imeli že šest golov prednosti.

Visoke prednosti Lemgo ni zapravil in mirno končal tekmo v svojo korist, Prulčanom pa je zmanjkalo volje in moči za preobrnitev izida.

Izjavi po tekmi
Bojan Čotar, trener Prul 67: "Da smo izpadli proti tako kakovostnemu tekmecu, kot je Lemgo, ni prav nobena sramota. Menim, da smo bili tri polčase dvoboja celo nekoliko boljši nasprotnik. Tokrat pa drugega polčasa povratne tekme nismo odigrali tako, kot smo se dogovorili in Nemci so to znali kaznovati. Vseeno fantom čestitam, da so se zelo dobro upirali zelo trdni nemški obrambi. Mislim, da smo dostojno zastopali slovenski rokomet, na koncu koncev pa le vse čestitke Lemgu."

Volker Mudrow, trener TVB Lemga: "V prvem polčasu smo zgrešili preveč strelov. Toda ko smo zamenjali strani, se nam je končno odprlo tudi v napadu, da smo si kmalu priigrali dovolj veliko prednost, ki nam je omogočila miren zaključek."

LEMGO - Prule 67   32:27 (15:15) * 28:28 
                                       
Baur          10 (7) Zrnić       10 (3)
Schwarzer      5     Matovič      3    
Baumgartner    5     Backovič     3    
Kehrmann       4     Cvijič       3    
Zerbe          3     Hribar       3    
Lima           3     Štrbac       2    
Stephan        1     Kastelic     2    
Tempelmaier    1     Ficko        1    
                                       
Sedemmetrovke: 7 (7); 3 (3)            
  Izključitve: 8 min; 10 min 
* - izid prve tekme
Preostali izidi osmine finale:         
MAGDEBURG - Skjern 34:24 (18:11) * 25:30

FOTEX - Barcelona 31:26 (16:14) * 29:33

Chambery - CIUDAD REAL 32:33 * 28:36

Nedelja:
CELJE PIV. LAŠKO - ADEMAR LEON 25:38
KOLDING - FLENSBURG 29:34
MONTPELLIER - PICK SZEGED 22:29
ZAGREB - WINTERTHUR 29:32
* - izidi prvih tekem