Varovanci Borisa Deniča so končali tekmovanje v Evropi. Foto: MMC RTV SLO
Varovanci Borisa Deniča so končali tekmovanje v Evropi. Foto: MMC RTV SLO
Sporting krvnik Slovana

Obračun v portugalski prestolnici se je namreč končal z 28:23. Varovanci Borisa Deniča so v drugem polčasu prevzeli pobudo, a se je gostom vsakič uspelo vrniti v igro. Dve minuti in pol pred koncem bi Ljubljančani lahko povedli za 4, a se je z obrambo sedemmetrovke izkazal Humberto Gomes. Vratar je bil glavni junak Sportinga, saj je zbral 15 obramb, zaustavil je tudi štiri poskuse iz sedmih metrov.

Slaba obramba in zgrešene sedemmetrovke
"Naša obramba ni bila na pričakovani ravni, zaradi nje tudi nismo razvili nasprotnih napadov, ki bi nam omogočili, da dosežemo lahke gole. Za nameček smo zgrešili tudi pet sedemmetrovk, kar se nam na tako pomembni tekmi ne bi smelo zgoditi," je po koncu misli strnil Aleš Šmejc.

Slovan je zelo slabo začel lov na drugi evropski finale v klubski zgodovini. V 16. minuti so gostje vodili že z 9:5, a je Deničeva vrsta odgovorila z delnim izidom 4:0 in se vrnila v igro. Na odmor so Lizbončani odšli z dvema zadetkoma prednosti (14:16).
Po prihodu iz garderobe se je popoln napad Slovanu izplačal. Hitro so preobrnili izid in so si v 39. minuti priigrali vodstvo z 21:18. Sledile so minute Portugalcev, ki jim je uspelo celo povesti s 23:22. Na krilih gledalcev so se Ljubljančani vrnili v igro, a po omenjeni zgrešeni sedemmetrovki Petra Božiča pri 31:28 je bilo zgodbe igralcev s Kodeljevega konec.
Sporting se bo v finalu pomeril s poljskim Kwidzynom, ki je na povratni tekmi z 28:19 ugnal italijansko Bologno United. Prva tekma se je končala z neodločenim izidom 24:24.

Pokal Challenge, polfinale:
Povratni tekmi:
*
Slovan - SPORTING (POR) 23:28
33:30 (14:16)
700; Božič 6 (3), Božović 5, Bečirovič, Čemas in Skušek po 4, Šmejc 3, Koloper, Vujič in Hrvatin po 2; Solha 7, Pinto 6, Petrić 4.

Sedemmetrovke: 4/9; 4/4

Izključitve: 10 min; 22
*
KWIDZYN (POL) - Bologna United 24:24
28:19

* - izidi prvih tekem
Sporting krvnik Slovana