Igralci prihajajo in odhajajo, kapetan Edvard Kokšarov pa ostaja zvest Celju. Foto: RTV SLO
Igralci prihajajo in odhajajo, kapetan Edvard Kokšarov pa ostaja zvest Celju. Foto: RTV SLO
Osem novincev v Celju

To so Alem Toskić, Mirsad Terzić, Srdjan Trivundža, Igor Kos, Vasja Furlan, Jan Gregorc, Aleš Muhovec in Aljoša Čudič. Trener Kasim Kamenica je imel na prvem treningu 14 igralcev. Manjkali so Toskić, Muhovec in David Špiler.

Fizično močnejši kot lani
"Imamo osem novih igralcev, tako da je položaj podoben lanskemu, a s to razliko, da zdaj bolje poznam razmere v klubu in bo najbrž nekoliko lažje. Težko je reči, ali je ekipa boljša ali slabša od lanske, je pa dejstvo, da smo fizično precej močnejši, zato bomo našo igro gradili na trdi obrambi. Čaka nas težko delo, če želimo izpolniti zastavljene cilje," je dejal trener Kamenica.

V Evropi med osem, doma ostati na vrhu
Cilji pa so po besedah predsednika kluba Toneta Turnška uvrstitve med najboljših osem v Ligi prvakov in obe domači lovoriki.

Celjani bodo od petka do prihodnje srede, ko odhajajo na prvi turnir v Banjaluko, trenirali v Zrečah. Do začetka državnega prvenstva 8. septembra bodo pivovarji nastopili še na slovenskem superpokalu in na turnirju v Grenoblu. Prva tekma v Ligi prvakov jih čaka 29. septembra, ko se bodo v gosteh udarili z Veszpremom, klubom Dejana Perića.

V Gorenju Gautschi in Lazarević
Rokometaši Gorenja iz Velenja so sestavili ekipo za novo sezono. Poleg Roka Golčarja, ki se je vrnil iz Ormoža, sta klub okrepila še 202 cm visoki Švicar Thomas Gautschi (31 let), ki je nazadnje igral za Teko Cantabrio, in Srb Uroš Lazarević (23 let; Grashoppers). V klubu ostaja tudi danski vratar Morten Soier.

C. R.

Osem novincev v Celju