Rokometaši Kopra želijo slovenskemu pokalnemu naslovu dodati še evropskega. Foto: MMC RTV SLO
Rokometaši Kopra želijo slovenskemu pokalnemu naslovu dodati še evropskega. Foto: MMC RTV SLO
Cimos z lepo popotnico iz Lizbone

Vratar Jure Vran, krilna igralca Uroš Rapotec in Robi Konečnik, zunanji igralci Sebastijan Skube, Dean Bombač in Milorad Krivokapić ter krožni napadalec Matjaž Mlakar so odlično odprli tekmo. Njihov pristop je bil pravi, v obrambi so odlično pokrivali prostor Portugalcev, v napadu pa preudarno gradili akcije. Nato pa so se v igro vodilne ekipe v slovenskem prvenstvu prikradle napake, kar so gostitelji izkoristili v 26. minuti, ko je bil izključen Bojan Skoko. Le minuto pozneje je Benfica naredila delni izid 3:0 in povedla s 13:10, portugalski nalet pa je z minuto odmora ustavil Radojkovič. V končnici prvega polčasa so se Koprčani zbrali in na odmor odšli z zaostankom -2 (13:11).

V misli domačih so se prikradli dvomi
Drugi polčas so slovenski pokalni prvaki slabo odprli, Portugalci so jim v 32. minuti drugič na tekmi ušli na +3 (14:11), a le štiri minute pozneje, ko so se privadili na tekmečevo obrambo 5+1, je bilo spet izenačeno (15:15). V nadaljevanju v napadu niso blesteli, tu in tam so naredili kakšno tehnično napako več, zato pa so dovolj trdno zaigrali v obrambi, domači rokometaši zanjo večkrat niso imeli pravih odgovorov, tako da so bili iz minute v minuto vse bolj živčni.

Tokrat se s tekmecem niso mogli poigravati
Benfica se je na dozdajšnjih domačih tekmah v pokalu Challenge dobesedno poigravala s svojimi tekmeci, tokrat pa je naletela na veliko trdovratnejšega in kakovostnejšega nasprotnika. Koprčani so gostiteljem sicer dopustili lahko pobudo, kljub temu pa so jih ves čas nadzorovali. Najzrelejšo igro so prikazali v sami končnici, ko so najprej nadoknadili tri gole zaostanka (21:24) in z golom Jureta Dobelška v 57. minuti izenačili na 25:25, zadnji gol na tekmi in končni izid pa je iz mrtvega kota postavil Matjaž Brumen.

Na povratni tekmi bodo Koprčani najbrž še močnejši, saj bodo lahko računali na oba poškodovana, a zelo pomembna igralca: vratarja Darka Stanića in zunanjega igralca Uroša Elezovića.

CHALLENGE CUP (M), finale, prva tekma

BENFICA - CIMOS KOPER 27:27 (13:11)
800; Tavares 6 (2), Pedroso 5, Carneiro 4 (1) in Costa po 4, Pais, Silva in Vučičević po 2, Roque in Graca po 1; Krivokapić 11 (4), Bombač 5, Dobelšek in Mlakar po 3, Brumen in Skube po 2, Konečnik 1.

Sedemmetrovke: 3/4; 4/4
Izključitve: 0 minut; 6 minut

Povratna tekma bo v nedeljo, 22. maja, ob 17.30 v Kopru.

Cimos z lepo popotnico iz Lizbone