Ali bo Cimos drugo moštvo, ki bo s prestola vrglo Celjane? To je doslej uspelo le Prulam leta 2002. Foto: www.rk-koper.si
Ali bo Cimos drugo moštvo, ki bo s prestola vrglo Celjane? To je doslej uspelo le Prulam leta 2002. Foto: www.rk-koper.si
Cimos Koper
Koprčani so premierni nastop v Ligi prvakov končali v skupinskem delu z eno zmago. A je bila ta nad nekdanjimi evropskimi prvaki - Portlandom San Antoniem. Foto: www.rk-koper.si
Recesija in majhni rokometni klubi
Rokometni klubi zategujejo pasove

Koprčani so namreč po 13 krogih še edino neporaženo moštvo. Gorenje s tekmo manj zaostaja tri, Celje pa že 5 točk. Do konca rednega dela je še 9 krogov, nato pa se bo prvih 6 moštev po dvokrožnem sistemu pomerilo v Ligi za prvaka.

Rapotec še poškodovan, drugi bolj ali manj pripravljeni
Državni prvaki iz Celja so bili v jesenskem delu neprepričljivi (trije porazi in remi). Se lahko zato zgodi, da bosta o naslovu odločala le Cimos in Gorenje? "Nikakor ne. Celje je imelo nekaj težav s poškodbami, po igralski zasedbi in izkušnjah pa je še vedno najmočnejša ekipa," se težkega 'troboja' za naslov zaveda trener Cimosa Matjaž Tominec. Kako so njegovi fantje pripravljeni na nadaljevanje sezone: "Poškodovan je samo še Uroš Rapotec, ki je avgusta operiral križne vezi. Drugi imajo manjše poškodbe. Bojan Skoko je začel trenirati po 8 tednih. V zadnjem mesecu smo se skušali predvsem fizično dobro pripraviti, saj nas v naslednjih 4 mesecih čaka še veliko tekem."

Tominec: Stojanovićeve besede so neresnične
Srbski igralec Aleksandar Stojanović je na nedavnem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem izjavil, da so ga v klubu silili nastopati kljub poškodbi. "To je čista laž. V štirih mesecih je za nas odigral le dve tekmi. Sicer pa več ne bi želel komentirati, dokler ne govorimo z njim," je odločen Tominec.

Tretje, drugo, prvo mesto?
Dolenjec tretjo sezono vodi Primorce. Leta 2006 jih je popeljal do 3. mesta v državi, lani je osvojil pokal in drugo mesto v prvenstvu, medtem ko se je v Evropi prebil do polfinala Pokala EHF. Je letos napočil čas za prvi naslov?

Desno si oglejte videoprispevka o tem, kako se slovenski rokometni prvoligaši spopadajo s finančno krizo.

Prihod Cimosa naznanil svetle čase

Začetki igranja rokometa v Kopru sicer segajo v 50. leta prejšnjega stoletja. Klub je v nekdanji skupni državi nastopal v republiški ligi, kjer je največji uspeh dosegel v sezoni 1966/1967, ko je bil 8. Delovanje kluba je večkrat zamrlo. Leta 1991 je znova oživil, tri leta pozneje se je uvrstil v 2. državno ligo, v sezoni 1999/2000 pa še v 1. B ligo. Tedaj (2000) je glavni pokrovitelj kluba postal Cimos, s čimer je bila (svetla) prihodnost zagotovljena. Med elito se je prebil v v sezoni 2001/02.

Kaj pa gospodarska kriza?
Celjani so se nedavno zaradi težkih gospodarskih razmer odločili za 30 odstotkov zmanjšati proračun. Ali podoben ukrep načrtujejo tudi v Kopru? "Razvoja gospodarskih razmer si ne upajo napovedati niti največji poznavalci svetovnih trgov, kaj šele športni delavci, ki smo zadnji v redistribucijski finančni verigi. Mislimo, da bomo pogodbene obveznosti do vseh v klubu zmogli realizirati, o prihodnji sezoni pa bodo veliko težo imeli dosežki v letošnji ligi in pokalu, seveda pa se bomo morali prilagoditi razmeram po svetu," je o vplivu recesije na delovanje kluba za MMC razmišljal direktor Cimosa Aleš Koršič.

Aleš Vozel

Recesija in majhni rokometni klubi
Rokometni klubi zategujejo pasove