Bratskega dvoboja med Juretom in Luko Dobelškom verjetno ne bo, saj je igralec Wisle Luka Dobolšek poškodovan. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bratskega dvoboja med Juretom in Luko Dobelškom verjetno ne bo, saj je igralec Wisle Luka Dobolšek poškodovan. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Če so bili slovenski državni prvaki na uvodni tekmi Lige prvakov lahko povsem sproščeni in jim poraza nihče ni zameril, bo treba v soboto v Bonifiki pokazati več. Šteje le zmaga, sicer se bosta načrtovano 4. mesto v skupini C in uvrstitev v osmino finala oddaljila. Wisla je v 1. krogu tesno premagala Constanto s 30:29. Poljska ekipa ima slovenski pridih, zanjo igrata Boštjan Kavaš in Luka Dobelšek. Kavaš je blestel ob zmagi proti Constanti in je bil v najboljši sedmerici 1. kroga.

Tudi mladi Bundalo mora prevzeti odgovornost
Pri Cimosu se zavedajo, da je tekmec telesno močnejši in da ima odlično zunanjo linijo. Presenetiti ga bodo poskušali s hitrostjo, seveda pa ne bo šlo brez trde obrambe. Zaradi zlomljenega nosu v ekipi ne bo krožnega napadalca Bojana Skoka, ki mora počivati tri tedne, s posebno zaščitno masko pa ne sme nastopiti: "Odsotnost Skoka se bo zagotovo poznala, večji del odgovornosti bosta na svoja ramena morala prevzeti Mlakar in mladi ter nadarjeni Uroš Bundalo," je povedal trener Fredi Radojkovič.

'Zicerje' bo treba zadeti
"Poljaki gojijo povsem drugačen slog, za razliko od nas se bolj zanašajo na telesno moč. Svoje akcije bolj ali manj zaključujejo s streli od daleč, medtem ko mi stavimo na kombinatoriko. V Skopju smo v začetku zaigrali zelo nezbrano, kar nas je na koncu tudi pokopalo. Po analizi smo ugotovili, da naša predstava proti Metalurgu ni bila tako slaba, enostavno smo zapravili preveč 'zicerjev', kar se v soboto v Bonifiki ne sme ponoviti."

Trener Walther dobro pozna slovenski rokomet
Za Wislo bržkone ne bo nastopil poškodovani Luka Dobelšek, njegov brat Jure pa je nared za pomemben obračun. "Poljaki so telesno močnejši, kar je lahko prednost za nas, saj veliko bolje igramo, ko imamo na nasprotni strani nekoliko bolj okorne igralce. Ne smemo pozabiti, da Wislo vodi trener Lars Walther, ki je pred leti deloval pri Gorenju in je dober poznavalec slovenskega rokometa. Pričakujem izenačeno tekmo in našo zmago v Bonifiki, kjer že dolgo časa nismo izgubili," pravi Jure Dobelšek.

Liga prvakov, 2. krog, skupina C:
CONSTANTA - HAMBURG 26:34

Sobota:
CIMOS KOPER - WISLA PLOCK (ob 20.00, prenos na TVS 2)
ST. PETERSBURG - METALURG

Vrstni red: Hamburg 4, Metalurg in Wisla po 2, Constanta, Cimos Koper in St. Petersburg brez točke.