Varovanci Fredija Radojkovića so s predstavo proti Hamburgu napovedali, da so popolnoma konkurenčni za drugo mesto v skupini. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Varovanci Fredija Radojkovića so s predstavo proti Hamburgu napovedali, da so popolnoma konkurenčni za drugo mesto v skupini. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jure Vran
Jure Vran je odlično nadomestil Gorazda Škofa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dean Bombač
Dean Bombač je dobro razigraval soigralce in zabil še tri gole. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Renato Vugrinec
Renato Vugrinec je pred tremi leti v Kopru izgubil ob gostovanju s Portlandom San Antoniem, evropskim prvakom iz leta 2001. Tokrat se je s Hamburgom izvlekel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Hamburg, aktualni nemški prvak, trenutno druga ekipa Bundeslige in udeleženec majskega zaključnega turnirja Lige prvakov, je bil po prvem polčasu (17:10) zanesljivo na poti k novi (rutinski) zmagi. In niti največji optimisti domačim niso pripisovali možnosti za kaj več kot "znosen" poraz. Toda nadaljevanje je prineslo povsem drug obraz Koprčanov in le malo je manjkalo, da bi gostje polno Bonifiko zapuščali poraženi, kar bi bil eden večjih zasukov v zgodovini slovenskega športa.

Rapotec: Smola, sodniki in pomanjkanje izkušenj
Kapetan Koprčanov Uroš Rapotec je bil s štirimi zadetki eden najbolj zaslužnih za "vstajenje" rumeno-modrih v drugem polčasu. Nekaj sekund pred koncem je imel celo priložnost za izenačenje, vendar mu je Dan Beutler ubranil strel s krila. "V prvem polčasu smo očitno podlegli pritisku zelo velike ekipe. Sledil je super drugi del, kljub temu pa nam je kombinacija smole, sodnikov in pomanjkanja izkušenj preprečila vsaj remi. Zdaj moramo iti naprej, čakajo nas težke tekme v prvenstvu, kjer moramo osvojiti čimveč točk," je bil vidno poklapan Rapotec.

Vran med polčasoma sam, ne z ekipo
Prvo ime tekme na domači strani je vratar Jure Vran, ki je po odmoru skorajda zaklenil vrata in omogočil zasuk. "Potem ko nas je v prvem delu zdelala trema, smo v drugem z več sproščenosti dokazali, da se vse da, če se hoče. Verjamem, da je tekma potrditev, da smo na pravi poti in da pravilno delamo. Vsaj doma lahko premagamo vsakogar," je razmišljal Vran, ki se - zanimivo - med polčasoma ni pridružil ekipi, ampak se je pripravljal sam.

Bombač: Hamburg je bilo strah
Dean Bombač
je dejal, "da moramo biti ponosni, ljudje so bili kljub porazu zadovoljni, zaploskali so nam. Dokazali smo, da lahko igramo proti najboljšim na svetu. Le spoštovati oziroma bati se jih ne smemo preveč, kar se je zgodilo nam v prvem polčasu. Ko smo v slačilnici "zaropotali" sami s seboj in odigrali bolj sproščeno, smo nasprotnika spravili v težave. Strah jih je bilo. Če bi zadeli še dva 'zicerja', bi bilo drugače. Ta poraz je podlaga za naprej, želimo si biti drugi v skupini".

Duvnjak: Vran spustil "roleto"
Domagoj Duvnjak
, eden izmed treh hrvaških reprezentantov v dresu Hamburga, je srečanje vzel kot dobro šolo za naprej. "Najbrž smo po visokem vodstvu mislili, da je srečanja že konec, a tekma se igra 60 minut. Jure je v drugem polčasu začel braniti in kot rečemo, je spustil 'roleto'. Na našo srečo je Beutler najprej ubranil sedemmetrovko, nato pa še zadnji strel domačih, tako da se je za nas dobro končalo. Najvažnejša je zmaga, takšnega padca pa si ne smemo več privoščiti," je za MMC povedal srednji zunanji, ki bo igral za Hrvaško tudi na januarskem evropskem prvenstvu v Srbiji, kjer bo v skupini D njena nasprotnica tudi Slovenija: "Skupina je tako kot običajno na prvenstvih težka. Najpomembnejše je, da ostanemo zdravi. Potem pa na "glavo" in kar bo, bo."

Vugrinec: Koper je druga ekipa skupine
Renato Vugrinec
se je v Bonifiki počutil kot doma, saj ima Ptujčan prav v Kopru stalno bivališče. "Za nami je težka tekma. Ekipa s tako izkušenimi igralci si ne bi smela privoščiti takšnega popuščanja. Na drugi strani Koprčani niso imeli več kaj izgubiti, zato so se sprostili in odigrali zelo dobro, za kar jim čestitam. Koper je definitivno druga ekipa te skupine in upam, da jim bo uspelo," je domači ekipi vse najboljše zaželel "Vugi", ki ga je Hamburg najel do januarja, da zapolni luknjo po poškodbi Marcina Lijewskega. "Tukaj sem en mesec in iz dneva v dan se počutim bolje. Imamo veliko tekem, zato veliko potujemo in manj treniramo," o svoji izkušnji na severu Nemčije pravi Vugrinec, ki ne izključuje možnosti, da bo ostal pri Hamburgu tudi po vrnitvi Lijewskega.

Cimos Koper bo naslednjo tekmo Lige prvakov odigral 16. novembra, ko bo gostoval pri Sankt Peterburgu.