V največjem slovenskem obalnem mestu še vedno slavijo zgodovinsko uvrstitev med osem najboljših ekip. Foto: www.rk-koper.com//Davor Remec
V največjem slovenskem obalnem mestu še vedno slavijo zgodovinsko uvrstitev med osem najboljših ekip. Foto: www.rk-koper.com//Davor Remec
CPL
Glede na predstave v slovenskem prvenstvu in v Evropi bodo Celjani favorit za preboj v finale. Foto: Urban Urbanc
Koprčani bodo potovali v Madrid

Favorit četrtfinalnega dvoboja je zagotovo Atletico iz Madrida, ki ima v španskem prvenstvu le en poraz in zaseda drugo mesto za nepremagano Barcelono. Nekdanji Ciudad Real je v osmini finala izločil Kadetten Schaffhausen, pri čemer so v gosteh Španci slavili s 27:36, nato pa doma presenetljivo izgubili s 26:30.

Vse po najboljših močeh, potem pa ...
"V prvem jakostnem bobnu so bile same imenitne zasedbe, po dveh žrebanjih, ko sta v bobnu ostala Kiel in Atletico Madrid, pa smo si bolj želeli špansko zasedbo," je uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: "Z Atleticom smo se že pomerili na turnirju v nemškem Magdeburgu. Gre za vrhunsko moštvo in je favorit našega medsebojnega četrtfinalnega obračuna. Mi bomo naredili vse, kar je v naših močeh in ..... sanjajmo."

Morebitni tekmeci slovenskega prvaka so bili še Barcelona, Kiel in Füchse Berlin. Koprčani so v osmini finala poljsko ekipo Vive Targi Kielce in s tem dosegli največji uspeh v zgodovini kluba, ob tem pa nadaljevali niz slovenskih uspehov v najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju.

"Pivovarji" favoriti proti Nemcem
V dunajskem plesu kroglic so sodelovali tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško. "Pivovarji" se bodo v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev pomerili z Gummersbachom, ki v nemškem prvenstvu zaseda šele 14. mesto.

Letošnji zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja iz Podčetrtka so v četrtfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev izločili portugalsko Benfico iz Lizbone.

Obračun starih znancev
"Pred polfinalnim žrebom nismo imeli posebnih želja, saj so vse tri ekipe zelo kakovostne. Moja tiha želja je bila le, da prvo tekmo igramo na domačem igrišču, kar se mi je tudi uresničilo. Gummersbach je naš stari znanec, Celje se je z njim že pomeril v ligi prvakov. To je moj nekdanji klub, ki ga spremljam v nemški ligi. Gre za močno in kakovostno ekipo, obe medsebojni tekmi bosta neizprosni. Upam, da bo naša dvorana polna in imeli bučno podporo," je polfinalni žreb komentiral športni direktor celjskega kluba Roman Pungartnik.

LIGA PRVAKOV (M)
DUNAJ, žreb

ČETRTFINALE:
KÖBENHAVN - BARCELONA
ADEMAR LEON - FÜCHSE BERLIN
CROATIA ZAGREB - KIEL
CIMOS KOPER - ATLETICO MADRID

Prve četrtfinalne tekme bodo 21. in 22. aprila, povratne pa 28. in 29. aprila.
1. boben:
BARCELONA
KIEL
ATLETICO MADRID
FÜCHSE BERLIN

2. boben:
ADEMAR LEON
KÖBENHAVN
CIMOS KOPER
CROATIA ZAGREB

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV (M)
DUNAJ, žreb


Polfinale:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GUMMERSBACH

FLENSBURG - ARAGON

Prve polfinalne tekme bodo 21. in 22. aprila, povratne pa 28. in 29. aprila

Koprčani bodo potovali v Madrid