Koprčani so edini slovenski predstavniki, ki so ostali v evropskih tekmovanjih. Foto: MMC RTV SLO
Koprčani so edini slovenski predstavniki, ki so ostali v evropskih tekmovanjih. Foto: MMC RTV SLO
Izjava Fredija Radojkovića

Para je določil žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. Prva tekma bo 23./24. aprila v Kopru, povratna pa 30. aprila/1. maja v Bacau.

Dolga pot proti še ne poznanemu tekmecu
"V tem trenutku me najbolj skrbi logistika. Bacau leži na meji z Moldavijo, tako da bomo znova porabili veliko energije, da pridemo do tega romunskega mesta," je uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: "Če sem iskren, našega polfinalnega tekmeca ne poznam, o njem se bom podrobno seznanil v prihodnjih dneh, bržkone pa je najugodnejši in slabši od srbskega Partizana ali portugalske Benfice. Kot sem že dejal, v tem trenutku me najbolj skrbita logistika poti do Romunije in naporen spored tekmovanja na domačem prizorišču, kjer si tekme sledijo izjemno hitro ter je tako rekoč pomembna vsaka ura."

Koprska zasedba je v tretjem krogu izločila bolgarski Spartak iz Varne, v osmini finala švedsko Eskilstuno, v četrtfinalu pa poljski Azoty Pulawy. Romunska zasedba se je v polfinale prebila po zmagah nad belgijsko Initio, črnogorskim Rudarjem iz Pljevlje in norveškim Arendalom.

Že v ponedeljek so izžrebali četrtfinalne pare v Ligi prvakov. Lahko se zgodi, da bodo na zaključnem turnirju sodelovala kar štiri nemška moštva.

LIGA PRVAKOV, četrtfinale, prve tekme
HSV HAMBURG - ČEHOVSKI MEDVEDI
RHEIN NECKAR LÖWEN - MONTPELLIER
FLENSBURG - CIUDAD REAL
BARCELONA - KIEL

POKAL EHF, polfinale:
LEMGO – GROSSWALLSTADT
GÖPPINGEN – NATURHOSE LA RIOJA

Pokal PPZ, polfinale:
SAN ANTONIO – TREMBLAY
GUMMERSBACH – VARDAR

Izjava Fredija Radojkovića