Kar 198 cm visoki
Kar 198 cm visoki "bombarder" je v petek praznoval 27. rojstni dan, za darilo pa je podpisal pogodbo s klubom, ki kroji vrh najmočnejše rokometne lige na svetu. Foto: Sandi Fišer

Miladin Kozlina je bil pred dnevi, z dovoljenjem celjskega kluba, na preizkusu pri nemškem prvoligašu Göppingenu, s katerim je sklenil dogovor o polletnem sodelovanju. Frisch Auf! Göppingen trenutno v Bundesligi zaseda visoko peto mesto in se z Rhein Neckerjem bori za četrto mesto.

Klub uslišal željo Kozline
Po vrnitvi domov je "Diko" izrazil željo, da predčasno (pogodba bi se mu iztekla ob koncu sezone) zapusti celjske vrste in se preizkusi v najmočnejši ligi na svetu. Vodstvo "pivovarjev" mu je ugodilo, tako da sta se klub in igralec dogovorila o sporazumni prekinitvi pogodbe.

Slovo člana šampionskega Celja
Kozlina je za člansko moštvo Celja nastopal osem sezon in pol, v tem času pa je dosegel 661 zadetkov na 311 tekmah. Leta 2004 je bil levi zunanji igralec med nosilci slovenskega pohoda po Evropi. S "pivovarji" je postal evropski klubski prvak, z reprezentanco pa je na domačem evropskem prvenstvu osvojil srebrno medaljo. Na slovenskem prizorišču se je kar sedemkrat veselil naslova državnega prvaka in štirikrat pokalnega naslova.