Ana Gros je okrepila Krim Mercator. Foto: Reuters
Ana Gros je okrepila Krim Mercator. Foto: Reuters

Krimovke so na nedavni proslavi 40. obletnice kluba v ljubljanskem Rogu izrazile željo po preboju na zaključni turnir v Budimpešti. V prejšnji sezoni so po obetavnem začetku močno popustile. Na tekmah za uvrstitev v četrtfinale so nato visoko izgubile proti Bukarešti.

V sezoni 2024/25 želijo narediti korak naprej, temu primerno so tudi okrepile igralski kader. V Ljubljano se je poleti vrnila prva dama slovenskega rokometa Ana Gros, poleg nje pa sta prišli še dve vrhunski francoski reprezentantki Tamara Horaček in Grace Zaadi Deuna. Dres Krima so oblekle tudi slovenska reprezentančna vratarka Amra Pandžić, Španka Jennifer Gutierrez Bermejo, Senegalka Hawa N'Diaye in Avstrijka Philomena Egger.

"Po številnih reprezentančnih obveznostih v poletnih mesecih nismo imeli dovolj časa, da bi nove igralke povsem začutile druga drugo, a gre za izkušene rokometašice, ki so v Krim prišle zaradi najvišjih tekmovalnih ciljev. Kljub temu smo v razmeroma kratkem pripravljalnem obdobju naredili številne premike, tako da povezani pričakujemo prvo tekmo v Koprivnici. Čaka nas mlada in kakovostna ekipa, naš cilj pa sta dve točki," je dejal črnogorski strokovnjak na klopi Krima Dragan Adžić.

Ana Gros se po 14 letih vrača in želi Krim popeljati na zaključni turnir

"Naš cilj je preboj na zaključni turnir Lige prvakinj. Menim, da imamo po mojih treh letih delovanja v klubu ekipo za uresničitev tega cilja. Če mi ne bo uspelo, potem imate moj naslov. Klub ni odgovoren za dogajanje na igrišču, sam osebno in moje varovanke pa bomo morali prevzeti odgovornost," je v zvezi s tem dejal Adžić.

"Časa ni bilo veliko na voljo, a v zadnjih tednih smo se dobro pripravile za začetek lige prvakinj. Naša forma še ni na najvišji ravni, veliko je novink, vendar sem prepričana, da se bomo v kratkem času še bolje povezale in da bo naša igra iz tekme v tekmo boljša. Uvodna tekmica iz Koprivnice je pravšnja za začetek, naš cilj pa je zmaga," je dejala največja poletna okrepitev Ana Gros.

Krimovke so prejšnjo sezono odprle s tremi zmagami, nato pa počasi začele izgubljati korak z mednarodnimi tekmeci. "Težko primerjam minulo sezono z novo, ogrodje ekipe je malce spremenjeno, zavoljo pestrega poletja pa še nismo povsem uigrane. Prepričana sem, da bomo našo pripravljenost stopnjevale. V soboto nas čaka zahtevna tekma, Podravka Vegeta se je po dveletni odsotnosti vrnila v ligo prvakinj in se želi dokazati pred domačimi gledalci, a verjamem v našo kakovost," meni krilna igralka Tamara Mavsar.

Krimovke novo sezono Lige prvakinj začenjajo v Koprivnici

1. krog, sobota ob 18.00:
PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR
FERENCVAROS – NYKOBING
GLORIA BISTRITA – BUKAREŠTA

Nedelja:
STORHAMAR – METZ