Marta Bon se je po 14 letih vrnila na Galjevico. Foto: EPA
Marta Bon se je po 14 letih vrnila na Galjevico. Foto: EPA
Upokojeni dresi
Igralski dres Deje Doler se je upokojil, zdaj pa jo čaka še stresnejše delo direktorice kluba. Foto: RTV SLO

V tem času naj bi se dvakratne evropske klubske prvakinje vrnile na stare položaje. "Treba bo izboljšati odnos do Krima, srce mora biti za Krim, le tako bo moč priti v ekipo in do uspehov," je odločna Bonova, ki je prevzela moštvo po ponesrečeni lanski sezoni.

Slaba dva milijona za vrnitev
Madžarka Agnes Triffa, Neja Šoberl, Srbkinja Sanja Damjanović, Špela Cerar, Tamara Mavsar, Nives Ahlin, Urška Vidic in Sanja Gregorc so igralske okrepitve krimovk. S 1. avgustom pa je direktorca kluba postala Deja Doler, zdaj poročena Ivanović. "Dejstvo je, da smo dejansko pomladili ekipo, ki v povprečju šteje 22,4 leta. V tej sezoni bo glavni cilj v ligi prvakinj priti v drugi krog, v regionalni ligi pa med prve tri. Sezona bo služila tudi za selekcioniranje ekipe, ki bo v prihodnjih sezonah nosila glavno breme," je napovedala nekdanja vrhunska krožna napadalka, ki je še izdala, da bo letni proračun v prihajajoči sezoni znašal med 1,8 in 1,9 milijona evrov.

Temeljita prevetritev
Klub so zapustile: Natalija Derepasko, Olena Jacenko, Anja Frešer, Tatjana Alizar, Gabriella Kindl in Agnes Eszter Siti. Preostale članice "novega" Krima so: Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić, Tanja Oder, Manuela Hrnjić, Maja Zrnec, Andrea Lekić, Marina Vergeljuk, Barbara Varlec, Dijana Golubić, Neli Irman, Ljudmila Bodnjeva, Anja Argenti in Urša Oven.

Galjevičanke bodo igrale v skupini D skupaj z Viborgom, Nürnbergom in enim kvalifikantom (Trondheim/Volgograd/Metz). Krim bo tekme LP-ja spet gostil na Kodeljevem, vstopnine pa ne bo.

T. G.