Marianne Rokne je z 42 zadetki prva strelka Aalborga v Ligi prvakinj. Foto: EPA
Marianne Rokne je z 42 zadetki prva strelka Aalborga v Ligi prvakinj. Foto: EPA
Isabel Blanco
Isabel Blanco je v četrtfinalu Lige prvakinj povzročala veliko težav obrambi Hypa. Foto: EPA
Deja Doler
Deja Doler je bila zraven v vseh Krimovih polfinalih Lige prvakinj. Foto: EPA

Debitantke v Ligi prvakinj so v četrtfinalu presenetljivo izločile Hypo. Čeprav so na prvi tekmi doma izgubile 28:29, so na gostovanju v Avstriji zmagale 30:28 in dosegle največji uspeh v zgodovini kluba. V drugem paru bo španski Sagunto na prvi tekmi gostil drugo dansko ekipo Viborg.

Težave v Aalborgu
Klub s severa Danske v državnem prvenstvu za Slagelsejem in Viborgom zaseda tretje mesto. V zadnjem času se ukvarja s finančnimi težavami, tako da po koncu sezone preti osip igralk, ki po vrhu še javno kritizirajo delo trenerja Christiana Dalmoseja. V Ligi prvakinj so najboljše strelke Norvežanka Marianne Rokne (42 zadetkov), Danka Louise Pedersen (38) in Švedinja Linnea Matilda Bosen (34).

Imena polfinalistk so veliko presenečenje tudi za strokovnjake, saj so v četrtfinalu slavile tri ekipe, ki so v skupini osvojile drugo mesto. Edina izjema je Krim, ki je kar nenadoma na papirju postal prvi favorit, saj je edini izmed polfinalistk že osvojil evropsko krono (2001, 2003).

Deja Doler: "Ne bomo lahek plen"
"Ekipa Aalborga je brez dvoma kakovostna. Ima nekaj odličnih posameznic in ni presenečenje, da se je uvrstila v polfinale. A hkrati nekaj podobnega velja tudi za nas, zagotovo ne bomo lahek plen. Sicer pa smo same rezultat sezone dosegle že konec tedna, ko smo kljub črnogledim napovedim premagale in izločile Lado," pred polfinalnom razmišlja kapetanka Deja Doler.

Žreb evropskih pokalov, polfinali

Liga prvakinj
AALBORG (DAN) - KRIM MERCATOR
ASTROC SAGUNTO (ŠPA) - VIBORG (DAN)

Pokal pokalnih zmagovalk
GJERPEN (NOR) - BUDUČNOST
GYÖRI (MAD) - LARVIK (NOR)

Pokal EHF
PODRAVKA - DEBRECEN
FERENCVAROŠ - MOTOR ZAPOROŽJE