Krim bo v novi sezoni nastopal še v Ligi prvakinj in na državnem prvenstvu. Foto: RTV SLO
Krim bo v novi sezoni nastopal še v Ligi prvakinj in na državnem prvenstvu. Foto: RTV SLO

Odločitev o novem projektu, ki bo omogočil več kakovostnejših rokometnih srečanj, je padla na memorialnem turnirju Vinka Kandije sredi septembra. V severni skupini novega tekmovanja bosta poleg slovenskih prvakinj sodelovala še avstrijski Hypo in madžarski Cornexi Alcoa. V južni skupini so Kometal Skopje, Budučnost Podgorica in romunski Rulmentul Brasov. Prva tekma čaka krimovke že 11. oktobra proti Hypu na Galjevici.

Končnica odvisna od Evrope
Sodelujoči klubi se o sistemu končnice sicer še niso dogovorili. "Obstaja možnost, da bomo nekje izpeljali finalni turnir, lahko pa bomo odigrali tudi po križnem sistemu: drugi iz prve skupine s prvim iz druge ter obratno. Vse to je odvisno tudi od časa v spomladanskem delu in napredovanja v ligi prvakinj. Sicer pa načrtujemo končnico nekje med četrtfinalom in polfinalom LP ter polfinalom in finalom. Tu nekje naj bi umestili zaključne tekme," je pojasnil direktor Krima Jernej Virant.

Sprememba na bolje
"Za nas so te tekme vsekakor dobrodošle. To pomeni, da nam ne bo treba odigrati toliko pripravljalnih tekem proti moškim ekipam, med drugim smo že pred sezono igrali proti Prulčanom. Prav tako kot naročeni prihajata decembrski tekmi, ko se bodo reprezentantke vrnile iz svojih izbranih vrst in se bodo lahko kmalu soočile s kakovostnim nasprotnikom v super ligi," je končal Virant.