Manuela Hrnjič je bila ena od junakinj velike zmage. Foto: www.rkkrim-klub.si
Manuela Hrnjič je bila ena od junakinj velike zmage. Foto: www.rkkrim-klub.si
Tatjana Alizar
Tatjana Alizar je briljantno odigrala zaključek tekme. Foto: EPA
Tanja Oder
Tanja Oder, dolgoletna nosilka igre krimovk, je bila tokrat v stranski vlogi. Na njenem položaju je blestela Hrnjičeva. Foto: RTV SLO
Krimovke vendarle tretje

Nemke so v zadnjem krogu skupine B po dolgotrajnem odporu namreč ugnale Sävehof z 32:25 in krimovkam zagotovile tretje mesto. To jim prinaša osmino finala Pokala pokalnih zmagovalk in za tekmeca zagrebško Lokomotivo.

Rusinje potrjevale kvaliteto od začetka
V Tivoliju so s 35:33 padle ene od favoritk tekmovanja, ki so svojo kvaliteto dokazale že v prvem polčasu. S trdo obrambo so izkoristile domače napake in v 17. minuti povedle z 11:6. Blestela je neustavljiva "dvometrašica" Elena Polenova, ki je v prvem delu zabila kar sedem od skupno 13 golov. Gostiteljice so se še pred odmorom približale na gol, potem pa hitro izenačile in s požrtvovalno igro po drugem golu Maje Zrnec v 45. minuti vodile že z 28:24.

Junakinje vse, prvi pa Alizarjeva in Hrnjičeva
Zvezda, pod vodstvom Jevgenija Trefilova, ki je kar z desetimi igralkami nedavno v Parizu osvojil naslov svetovnih prvakinj, se ni predala in bila izenačeno bitko do zadnjih minut. Ravnotežje z njimi je do takrat držala zlasti Dijana Golubić (8), štafetno palico pa sta v zaključku prevzeli Tatjana Alizar in Manuela Hrnjič. Prva je zaklenila domača vrata, druga pa zabila zadnja, zmagovita gola, na tekmi.

Čotar zgledno nakazal spremembe v ekipi
Da se pri dvakratnih evropskih prvakinjah v prihodnje obetajo pomlajevanje in osvežitve je ob slovesu od letošnje Lige prvakinj zgledno nakazal trener Bojan Čotar. V drugem polčasu je veliko breme več kot solidno nosila nova, "slovenska", krimova generacija igralk (Hrnjičeva, Zrnčeva, Barbara Varlec, Urša Oven, Anja Argenti), tekmo pa so s klopi spremljale nosilke iz sezon, ko je Krim zasedal vrh Evrope (Tanja Oder, Olena Jacenko in kapetanka Anja Frešer).

Manuela Hrnjič: "Vedele smo, da je Zvezda izvrstna ekipa, zato smo si zmage želele še toliko bolj. Hotele smo se odkupiti za zadnje slabše igre in uspelo nam je. Škoda, da se nismo uvrstile naprej."

Anja Frešer: "Res smo si želele pokazati to, kar delamo na treningih. Vesela sem, ker smo odigrali eno boljših tekem v tej sezoni. Mlade igralke so pokazale, iz kakšnega testa so. Izkoristile so svojo priložnost in vidi se, da nanje lahko računamo."

Skupina B, 6. krog:
KRIM MERCATOR
- ZVEZDA ZVENIGOROD
35:33 (16:17)

Golubić     8      Poltoracka   6 (2)
Lekić       7 (5)  Romenska     2    
Hrnjič      6      Dimitrijeva  4    
Kindl       4      Filipova     1 (3)
Vergeljuk   3      Jakovleva    2    
Zrnec       2      Kranih       1    
Varlec      2      Andrjušina   3    
Oder        1 (1)  Vetkova      1    
Argenti     1      Polenova    13 (8)
Oven        1                        
                                     
Sedemmetrovke:   7/9; 9/12           
Izključitve:   8 min; 6 min          

NÜRNBERG - SÄVEHOF
32:25 (15:18)

Lestvica:                              
ZVEZDA ZVENIGOROD 6  4 1 1 +23  9 točk 
NÜRNBERG          5  2 1 2  -5  5      
KRIM MERCATOR     6  2 1 3  -5  5      
SÄVEHOF           5  1 1 3 -13  3      
                                       
V drugi del tekmovanja peljeta prvi dve
mesti; tretjeuvrščeni gre v PPZ.
Ž. K.
Krimovke vendarle tretje