Bojana Popović je zadevala kot za stavo. Foto: RTV SLO
Bojana Popović je zadevala kot za stavo. Foto: RTV SLO
Tanja Oder
Tanja Oder je odlično izkoriščala najstrožje kazni, a to ni kaj prida pomagalo. Foto: RTV SLO
Cecilie Leganger
Cecilie Leganger je tudi na povratni tekmi odlično branila. Foto: RTV SLO
Robert Beguš
Robertu Begušu na tribunah ni bilo lahko. Foto: RTV SLO
Slagelse prevelik zalogaj

Po polfinalu je nekoliko zadišalo le v zadnji tretjini 1. polčasa, ko so krimovke dvakrat povedle za 4 (12:8, 13:9), a so se izkušene Danke, ki so prvo tekmo dobile za sedem, že do polčasa (14:13) vrnile v igro. Poleg trde obrambe 6-0 na čelu z odlično Cecilie Leganger je Ljubljančankam znova največ težav povzročala Bojana Popović, ki je zadela šestkrat.

Srbkinji polnili mrežo
Ko se je Srbkinji (na koncu 11 zadetkov!) v 2. delu pri bombardiranju domačega gola pridružila še rojakinja Katarina Bulatović (vseh 5 golov v nadaljevanju) je bilo upov vse manj. Sredi drugega polčasa se je sicer poškodovala neugodna Carmen Lungu, kar pa gostij ni zmedlo. V 38. minuti so prvič na tekmi povedle (17:16 - Maja Savić), nato pa vse bolj prevzemale pobudo in v zadnjih petih minutah tekmo tudi dokončno preobrnile v svojo korist. Očitno je kazen, po kateri tako Robert Beguš kot tudi Anja Andersen zaradi medsebojnega obračunavanja nista smela voditi svojih ekip, bolj škodila slovenskim prvakinjam ... Slagelse je bil po finalu sezone 2003/04 znova usoden za Krim.

Beguš: Preveč smo hiteli
Robert Beguš: "V prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, da bi prišli na želene štiri gole prednosti, na žalost nam ni uspelo. Potem ko smo videli, da ne bomo zmagali z osmimi goli razlike, so punce začele hiteti, nekaj napadov smo prehitro zaključili, toda priznati je treba, da je bil Slagelse pač boljši. Bojane Popović nam kljub različnim obrambam spet ni uspelo ustaviti, toda ona se dvigne tudi z desetih metrov in zabije."

Tanja Oder: "Vedeli smo, da moramo iti na nož. Želeli smo zelo hitro nadoknaditi sedem golov zaostanka, kar pa se ob morda preveč mehki obrambi ni uresničilo. Preveč napak smo napravile, Bojane Popovič nam tudi ni uspelo ustaviti, toda igralke smo dale vse od sebe."

LIGA PRVAKINJ

ČETRTFINALE, povratne tekme

KRIM MERCATOR - SLAGELSE
26:28 (14:13) 23:30

Oder      10 (8) Popović     11 (1)
Frešer     6     Bulatović    5    
Jacenko    4     Turey        4 (1)
Bodnjeva   3     Lungu        4    
Siti       2     Melgaard     2    
Vergeljuk  1     Savić        2    
                                   
Sedemmetrovke:   8/9; 2/2          
  Izključitve: 6 min; 10 min       


HYPO
- Aalborg (DAN) 31:19 (16:12) 24:34
Larvik (NOR) - GYÖR (MAD) 23:27 (12:14) 22:28
LADA TOLJATI - Viborg 33:31 (17:16) 32:32

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem. Žreb polfinala bo 27. marca na Dunaju.

A. V.

Slagelse prevelik zalogaj