Krimovke so skoraj zapravile drugi del Lige prvakinj, a jim je pri napredovanju izdatno pomagala Podravka iz Koprivnice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke so skoraj zapravile drugi del Lige prvakinj, a jim je pri napredovanju izdatno pomagala Podravka iz Koprivnice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tone Tiselj
Tone Tiselj poudarja: "Mi smo letos kot ekipa, kot trenerski kader in kot vodstvena struktura doživeli velike spremembe, tako da so oni v prednosti." Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Poleg slovenskih prvakinj so v skupini še Budućnost iz Črne gore, Oltchim Ramnicu Valcea iz Romunije in Metz iz Francije. Črnogorke so z 10 točkami zmagovalke skupine A, v kateri so edini poraz doživele v zadnjem krogu, ko so priložnost dobile mladinke. Romunke so slavile v skupini D, zmago v skupini so potrdile z zmago proti Navarri. Metz je drugouvrščena ekipa skupine C, v kateri so Francozinje v zadnjem krogu v neposrednem obračunu ugnale Renders in si priborile napredovanje.

Črnogorke in Romunke ekipi z vrha
"Dobili smo dve ekipi, ki že nekaj let resno naskakujeta evropski vrh, to sta Budućnost, ki že pet let dela po korak naprej, in Oltchim, za katerega velja podobno kot za podgoriško ekipo. To sta zelo kakovostni ekipi, ki ju osebno dobro poznam in tudi ljudi v obeh klubih. Oltchim se je letos tudi organizacijsko popravil v primerjavi z lani, ko je stalno menjaval trenerja. To pa sta po mojem tudi ekipi, ki sta ob Györu najresnejša kandidata za naslov prvaka Evrope. Potem je tu še Metz, ki je manjša neznanka, vendar se je dobro okrepil, igra lep in dober rokomet, v svojih vrstah ima francoske in druge reprezentantke. To je težka skupina, takšna pa bo tudi vsaka tekma," je žreb pokomentiral trener Krima Tone Tiselj.

Igralke so pod njegovim vodstvom dobro delovale v obrambi, precej manj v napadu. Toda časa za popravo igre (mogoče tudi kakšnega kamenčka v igralskem mozaiku) je do prvih tekem drugega dela dovolj, tako da Tislja tekmeci niso ustrahovali: "Strah me ni nikoli. Gre za to, da moraš pogledati, kakšna so realna razmerja. Kot sem rekel, Oltchim in Budućnost imata že več let projekt, kako priti na vrh. Mi smo letos kot ekipa, kot trenerski kader in kot vodstvena struktura doživeli velike spremembe, tako da so oni v prednosti."

Sreča na strani "tigric"
Ljubljančanke so se po spletu srečnih okoliščin uvrstile v drugi del, potem ko so zmagale uvodni dve tekmi v skupini B, nato pa dvakrat remizirale in dvakrat izgubile. Na koncu je bila ob nedeljskem porazu z Larvikom odločilna zmaga hrvaških prvakinj v Koprivnici nad Viborgom, ki je tako kot Krim osvojil šest točk.

V skupini 1 igrajo Larvik (Norveška), Győri (Madžarska), Navarra (Španija) in Midtjylland (Danska).

Najboljših osem ženskih klubov v Evropi čaka v drugem delu šest krogov. Liga prvakinj se bo nadaljevala 4. februarja, skupinski del pa se bo končal 11. marca. Najboljši ekipi iz posamezne skupine se uvrstita v polfinale na izpadanje.