Foto:
Foto:
Krim ima v vratih dve odlični vratarki. Cecilia Leganger je svoje delo dobro opravila v prvem polčasu.
Navijači Krima so praznovali četrto uvrstitev v finale Lige prvakinj.

Aktualne evropske prvakinje so začele podobno negotovo kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Izid je bil zadnjič izenačen na 6:6. Po seriji petih zaporednih zadetkov je skupna prednost zrasla na osem zadetkov in dvom o novem finalu je bil odveč.

Tokrat je bil bolj zadovoljen tudi trener Tone Tiselj, ki se je po prvi tekmi jezil nad obrambo, ta je tokrat prejela vsega 19 zadetkov.

V finalu bo Krim za tretjo evropsko krono igral proti danskemu Slagelseju.

Izjave po tekmi:
Tone Tiselj
, trener Krima EM: Vrnili smo se k preizkušeni varianti zmagovanja, v kateri je obramba prva skrb. V obrambi smo zaigrali neprimerno bolje kot na prvi tekmi, kar je bil ključ do zmage. Dekletom čestitam za požrtvovalno igro. Gostje niso mogle slediti našemu ritmu, saj imamo dolgo klop, veseli pa me, da so svojo priložnost izkoristile rezervne igralke. Odslej bodo dobivale še več priložnosti. Vseeno nam je, s kom bomo igrali v finalu.

Deja Doler, kapetanka Krima EM: Skrbno smo se pripravili na tekmo. Vedele smo, da je še vse možno in da se druga tekma začenja z 0:0. Za zmago smo garale do zadnjih atomov moči.

Tanja Oder, igralka Krima EM: Super je igrati pred takim občinstvom, ki nas je bučno spodbujalo. Na tekmo smo se dobro pripravile, igrale agresivno, posledica tega pa so bile tehnične napake v napadu. Mislim, da smo zasluženo v finalu, v katerem nam je povsem vseeno, kdo bo naš nasprotnik.

Ole Gustav Gjegstad, trener Larvika: Napravili smo preveč napak. Predvsem v napadu, kar je bilo proti tako kakovostni ekipi usodno. Nismo se slepili, da bi lahko pripravili senzacijo, toda vseeno sem razočaran. Upali smo, da se bomo bolj dostojno upirali.

KRIM ETA MALIZIA - LARVIK 27:19 (14:9) 
                                       
Derepasko     5 (3)  Heieraas      5    
Kliukaite     5      Nyberg        5 (1)
Oder          5      Johansen      4    
Bodnieva      4      Haarsaker     3 (1)
Jacenko       2      Breistol      1    
Logvin        2      Kristiansen   1    
Vergeljuk     2                        
Čečkova       1                        
Doler         1                        
                                       
Sedemmetrovke:   3/5      2/3          
  Izključitve:   4 min    2 min