Natalija Derepasko je na povratni tekmi zaigrala, poraza svoje ekipe pa ni mogla preprečiti. Foto: EPA
Natalija Derepasko je na povratni tekmi zaigrala, poraza svoje ekipe pa ni mogla preprečiti. Foto: EPA
Andreja Lekić
Andreja Lekić je zabila dva gola. Foto: MMC RTV SLO

Krimovke so se borile precej bolje kot v Ljubljani (27:29), a to ob izjemno motiviranih domačinkah ni zadostovalo za podvig. Prvi polčas, v katerem je odlično branila Amra Pandžič, so Ljubljančanke dobile s 14:13. V nadaljevanju pa so Romunke stisnile v obrambi in v 45. minuti povedle z 22:17.

Krim je odgovoril z delnim izidom 4:0, vendar mu izenačujočega gola ni uspelo zabiti, za kar je v prvi vrsti poskrbela nekdanja krimovka Simona Gogirla, ki je bila s 7 zadetki najboljša strelka tekme.

Čotar: Dvoboj smo izgubili v Ljubljani
"Današnja tekma je pokazala, da kljub vsem težavam še vedno znamo igrati dober rokomet. Puncam ne morem ničesar očitati, dvoboj smo izgubili v Ljubljani in ne tukaj. Glede na prikazano bi morali zmagati, ampak izteklo se je drugače. Tekmo sem igral z bolj izkušenimi igralkami, saj se mlade verjetno ne bi tako znašle v tem vročem vzdušju. Imeli smo tudi nekaj smole, tudi nekaj sodniških odločitev je bilo spornih ... Tudi sicer je bila cela sezona tako polna smole, predvsem s poškodbami, da česa takšnega v karieri še nisem doživel," je po tekmi dejal Čotar.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALK
ČETRTFINALE, povratne tekme

RULMENTUL URBAN - KRIM MERCATOR 29:27
27:25 (13:14)
Gogirla 7, Neagu in Vu po 5; Frešer 6, Derepasko in Vergeljuk po 4, Bodnjeva 3, Hrnjić in Lekić 2, Golubić, Jacenko, Kindl in Oder po 1.
RK: Argenti 37., Frešer 56./Krim Mercator
VEJEN (DAN) - AKABA BERABERA/ŠPA 27:26
HAVRE (FRA) - LARVIK (NOR) 25:33
PODRAVKA VEGETA - CLUJ NAPOCA/ROM 27:33

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.