Krimovke imajo tako tri kroge pred koncem zelo majhne možnosti za preboj v četrtfinale, saj ima Ferencvaros na četrtem mestu skupine 2 štiri točke prednosti.

Krimovke so igrišče znova zapustile sklonjenih glav. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so igrišče znova zapustile sklonjenih glav. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so odlično odprle tekmo in povedle z 9:3. Blestela je vratarka Miša Marinček-Ribežl, ki je v prvih 16 minutah zbrala osem obramb (na koncu 12).

A nato se je domačim ustavilo. Ferencvaros je iz minute v minuto zmanjševal zaostanek in prav ob koncu polčasa izenačil na 10:10.

Madžarke so v drugem delu hitro prišle do dveh, treh zadetkov prednosti, ki so jo nato uspešno ohranile do konca tekme. Pri domačih je bila s šestimi zadetki najboljša Marie-Paule Gnabouyou, pri gostjah, pri katerih je vratarka Blanka Biro zbrala 20 obramb, pa je Katrin Gitta Klujber dosegla devet golov.

Mavsar: Zgrešile smo najmanj deset čistih strelov
"Najbolj smo same krive. Najmanj deset čistih strelov smo imele, ki jih nismo zadele. Tekmo smo začele vrhunsko, povedle z 8:3, in namesto da bi šle do konca in jih zmlele, smo naredile nešteto napak, zgrešenih strelov, tako da so se vrnile v igro. Tudi drugi polčas smo slabo odprle, potem pa smo jih le še lovile in dejstvo je, da nam je tudi zmanjkalo moči, da bi lahko danes zmagale,"
je dejala Tamara Mavsar.

Krimovke bodo v naslednjem krogu, 23. februarja, gostovale pri norveškem Kristiansandu.

DRUGI DEL, skupina 2, 3. krog:
KRIM MERCATOR - FERENCVAROS
23:25 (10:10)

Krim Mercator: Marinček Ribežl, Pandžić, Vojnović, Gnabouyou 6, Perederij 3, Ristovska 1, Krsnik, Barić 1 (1), Stanko 5, Zulić 1, Tsakalou 1, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Mavsar 5 (1).

Ferencvaros: Lukacs 1, Hafra 5, Kovacsics 4, Szikora, Meszaros, Klivinyi, Biro, Horvath, Farkas, Marton 2, Pena Abaurrea 3, Szemerey, Klujber 9 (3), Faluvegi, Schatzl 1, Zsiboras.

Sedemmetrovke: 2/2; 3/3

Izključitve: 8 min; 12 min

GYÖR - KRISTIANSTAND
33:30 (19:14)
THÜRINGER - BUKAREŠTA
30:38 (12:17)
Vrstni red: Györ 13, Bukarešta 10, Kristiansand 8, Ferencvaros 7, Krim 3, Thüringer 1 točka.
V četrtfinale se uvrstijo najboljše štiri ekipe.