Foto:
Foto:
Krimovke so obračunov z Dankami že vajene. Januarja jim je Ikast, s katerim so se letos merile v skupini B, po dveh letih zadal prvi poraz na domačem igrišču.

Po žrebu na Dunaju je jasno, da bo prvo srečanje 15. ali 16. maja, drugo pa teden dni kasneje na Kodeljevem. Danke so bile v polfinalu boljše od madžarskega Dunaferrja, potem ko so na povratni tekmi slavile z desetimi goli prednosti.

Krimovkam bodo na poti do tretjega evropskega naslova stale lanske zmagovalke Pokala EHF, za katere igra tudi njihova nekdanja soigralka Anja Frešer. Ljubljančanke so se s Slagelsejem v tej sezoni že srečale v finalu evropskega superpokala. V začetku novembra so v danskem Farumu slavile s 33:28. Derepaskova je zadela devetkrat.

Trener Krima Tone Tiselj je po žrebu povedal: "V finalu sta dve dobri ekipi, tako da ni preveč pomembno, kje se igrata prva oziroma povratna tekma. Kljub temu smo zadovoljni, saj se zanašamo na tradicijo. Oba dosedanja naslova smo namreč osvojili v domači dvorani. Prepričan sem, da imamo ob trenutni rokometni evforiji, ki vlada v Sloveniji, velike možnosti tudi letos."

Liga prvakinj, finale, prva tekma:    
15./16. maja:                         
SLAGELSE - KRIM ETA MALIZIA           
                                      
Pokal pokalnih zmagovalk, prva tekma: 
15./16. maja:                         
HYPO (AVT) - IKAST (DAN)              
                                      
Pokal EHF, prva tekma:                
15./16. maja:                         
GYÖR (MAD) - VIBORG (DAN)             
                                      
Povratne tekme bodo 22./23. maja.