Foto:
Foto:
Natalija Derepasko

Turnir v Nemčiji, kjer Krimovke branijo lanskoletni naslov se začne v soboto. 4. januarja bodo evropske prvakinje začele z obrambo naslova v najelitnejšem klubskem tekmovanju v Ukrajini proti Motorju iz Zaporožja.

Nedavnega svetovnega prvenstva na Hrvaškem se je udeležilo kar petnajst igralk Krima, tako da so priprave za turnir v Nemčiji in uvodno tekmo v Ligi prvakinj v Ukrajini potekale po nekoliko prirejenem programu.

"Bolj ali manj so se vse naše igralke z zaključnega turnirja pri naših južnih sosedih vrnile zelo razočarane, saj s svojimi reprezentancami niso osvojile želenih ciljev. Zaradi tega smo veliko časa namenili psihološki pripravi, seveda pa nismo zanemarili tudi dela na igrišču," je uvodoma dejal prvi strokovni mož ljubljanske ekipe Robert Beguš in dodal: "Pred nami je izjemno težka tekma, Ukrajinke so nam pred leti že zagrenile življenje. Naša osnovna naloga je zmagati, čeprav se zavedamo, da nas v Zaporožju čaka izjemno zahtevna preizkušnja. Motor je kakovostna ekipa, njihove barve branijo nosilke ukrajinske reprezentance, ki je na Hrvaškem osvojila četrto mesto in se uvrstila na olimpijske igre v Atene."

Krimovke, ki so v novi sezoni odločene ubraniti naslov evropskih klubskih prvakinj, seveda načrtujejo osvojitev obeh točk v Zaporožju, vendar tudi ubranitev lanske lovorike v Leipzigu. Na izjemno kakovostnem turnirju bodo poleg domače ekipe in Krima nastopili še nemški Trier, hrvaška Koprivnica, madžarski Györ in avstrijski Hypo. Tekme z izjemno kakovostnimi tekmicami bo pravi preizkus znanja, česar se zaveda tudi Beguš.

"Po lanskem zmagoslavje na tem turnirju so se mnoge naše igralke začele zavedati, da lahko zmagajo v Ligi prvakinj. Upam, da bodo tudi po letošnjem turnirju dobile ta občutek," pravi Beguš, medtem ko je Natalija Derepasko dodala: "Pred nami je izjemno zahtevna in težka tekma, vendar sem prepričana o našem zmagoslavju v Zaporožju. Igralke bomo naredile vse, da novo Ligo prvakinj začnemo z zmago."