Krimovke se veselijo druge zmage v letošnji sezoni Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke se veselijo druge zmage v letošnji sezoni Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so očitno pravi strup za Rostov-Don, saj so septembra lani z njim remizirale (23:23) v gosteh. Ljubljančanke so tokrat sijajno odprle obračun v kultni dvorani pod Rožnikom. Z odlično igro v obrambi so povsem onemogočile izjemno kakovostne tekmice iz Rusije. Po neodločenem izidu 3:3 so z goloma Maje Svetik in Francozinje Oceane Sercien Ugolin v osmi minuti povedle s 5:3, pet minut pozneje pa je Brazilka Samara Da Silva Vieira poskrbela za prvo vodstvo za tri gole (9:6).

Rokometašice Krima ugnale Rostov-Don

Ljubljančanke ob polčasu vodile s 17:15
Švedski strokovnjak na ruski klopi Per Johansson je nemudoma zahteval minuto odmora, Ljubljančanke pa so tudi po njej kraljevale na igrišču in v 17. minuti po golu Svetikove iz (pol)nasprotnega napada povišale na 12:8. V končnici prvega polčasa so malenkostno popustile, kar so tekmice izkoristile in prepolovile njihovo vodstvo (17:15).

Bregarjeve varovanke v prvi polovici drugega polčasa niso ponovile predstave iz prvega. Obramba je začela kazati prve razpoke, šepala je tudi igra v napadu. Vse to so Rusinje izkoristile in v 37. minuti izenačile izid (19:19), čez šest minut pa so Ljubljančanke po dolgem času pahnile v zaostanek (21:22). Po ljubljanski minuti odmora se razmerje na igrišču ni spremenilo, v 48. minuti je domača ekipa prvič na dvoboju zaostala za tri gole (21:24).

A Ljubljančanke niso vrgle puške v koruzo, po golih Matee Pletikosić in Sercien Ugolinove so v 54. minuti tekmo postavile v začetno izhodišče (26:26), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so zaigrale preudarno in učinkovito ter premagale pretendentke za končno zmago v Ligi prvakinj.

Maja Svetik v obrambni akciji. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Svetik v obrambni akciji. Foto: www.alesfevzer.com

Obramba Risovićeve in odločilni gol Sercien Ugolinove
V končnici se je odvila prava srhljivka. V 59. minuti je Nizozemka Harma van Kreij najprej izenačila na 27:27, v zadnji minuti pa je v polnem sijaju zablestela vratarka Jovana Risović. Srbkinja je najprej ubranila strel ruske superzvezdnice Ane Vjahireva s sedmih metrov, Sercien Ugolinova je dvajset sekund pred koncem tekme zadela za 28:27, po ruski minuti odmora pa se je znova izkazala Risovićeva in ustavila strel Rusinj s krilnega položaja za drugo zmago Krima v tej sezoni.

V ljubljanski ekipi je bila najučinkovitejša Matea Pletikosić z devetimi goli, Maja Svetik in Oceane Sercien Ugolin sta dosegli po štiri zadetke.

Naslednjo soboto v Kristiansandu
Krim po zmagi ohranja možnosti za napredovanje v izločilne boje, saj za šestim Esbjergom zaostaja za točko. Slovenske prvakinje bodo naslednjo soboto gostovale v Kristiansandu na jugu Norveške.


Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Znova smo dokazali, da nam igra Rusinj leži. Rostovu smo točko odščipnili že na gostovanju, tokrat je zmaga ostala doma. Začeli smo dobro in ob ugodnem rezultatu vršili pritisk na tekmice. Verjeli smo, da nam lahko uspe, kar je bilo ključno. V vratih je bila ponovno izjemna Risovićeva. Večino taktičnih zamisli smo uspeli realizirati. Veseli smo zmage."

Jovana Risović, vratarka Krima Mercatorja: "Začeli smo odlično in kljub mladosti dokazali, da imamo veliko srce in karakter, da nikoli ne obupamo. Ponosna sem na ekipo. Taktično smo se odlično pripravili in to smo dokazali tudi na igrišču. Zasluženo smo zmagali."

SKUPINA A, 13. krog, dvorana Tivoli:
KRIM MERCATOR - ROSTOV 28:27 (17:15)
Pletikosić 9, Svetik, Sercien Ugolin 4, van Kreij 3, Klemenčič, Ljepoja in Vieira 2, Risović in Zickero 1; Kuznjecova 8, Borščenko 5.

Sedemmetrovke: 4/5; 8/9

Izključitve: 6 min; 6 min


BUKAREŠTA - ESBJERG 28:26 (15:10)

FERENCVAROŠ - KRISTIANSAND 30:28 (14:11)

BIETIGHEIM - METZ 25:33 (12:16)
Stanko 8 za Metz.

Vrstni red: Metz 16, Rostov 15, Ferencvaroš 14, Bukarešta 13, Kristiansand 12, Esbjerg 8, Krim 7, Bietigheim 3 točke.