Rokometašice Slagelseja so bile leta 2004 in 2005 že najboljše v Evropi. Foto: EPA
Rokometašice Slagelseja so bile leta 2004 in 2005 že najboljše v Evropi. Foto: EPA
Robert Beguš
Robert Beguš je podrobno analiziral igro Dank. Foto: RTV SLO
Cecile Leganger
Cecile Leganger je ena najboljših vratark v Evropi. Foto: EPA
Krimovke si želijo maščevanja

V nedeljo se bodo skušale oddolžiti že na Danskem, druga tekma četrtfinala pa bo teden dni pozneje v dvorani Tivoli. Krimovke so tritedenski premor izkoristile za obnovitev in fizične priprave v Poreču, zadnjih 14 dni pa so se taktično pripravljale na vodilno ekipo danskega prvenstva, ki je odlična predvsem v obrambi.

Beguš je optimist
"Čaka nas zelo kakovostna ekipa, ki je bila v zadnjih treh letih dvakrat evropski prvak. Imamo veliko podatkov o Slagelseju, mislim, da še nikoli nismo imeli toliko posnetkov, tako da se dobro pripravljamo in komaj čakamo, da se začne. Bo pa nedeljska tekma šele prvi polčas, to, da smo v prvem delu tekmovanja dosegli največ golov, zdaj ne pomeni nič. Treba bo biti boljši na obeh tekmah in verjamem, da smo se sposobni prebiti v polfinale," je povedal trener Krima Robert Beguš.

Prva postava je zelo močna
Okostje ekipe sestavljajo izjemna vratarka Cecilie Leganger, na krilih sta Emiliya Turey in Maja Savić, zunanjo linijo pokrivajo Bojana Popović, Kristina Krogshede-Nielsen in Katarina Bulatović, krožni napadalki pa sta Mette Melgaard in Kamilla Kristensen. Ob omenjenih okostje sestavljata še Carmen Lungu in Ana Batinić.

Odrova dobro pozna Danke
Leta 2004 so krimovke prvo tekmo v Slagelseju izgubile s 24:25, potem pa so Danke na Kodeljevem slavile s 36:32. "Mogoče bo res prisotno malo maščevanja, ampak to je nova sezona. Tako kot mi, so se tudi oni okrepili z nekaj novimi igralkami, vsekakor pa bosta to dve težki tekmi, na katerih bodo odločale malenkosti. Na Dansko gremo po ugoden izid, težko pa zdaj govorim o sami formi. Dejstvo pa je, da je to takšna tekma, da ko stopiš na parket, daš avtomatsko vse od sebe. Slagelse je zelo izkušena ekipa, ki ima zelo dobre posameznice, znajo improvizirati, nimajo neke določene taktike, v obrambi pa so agresivne. Naša najpomembnejša naloga v obrambi bo ustaviti njihove zunanje strelke, predvsem njihovo najboljšo Popovićevo," je previdna kapetanka Krima Tanja Oder, ki je letos v Ligi prvakinj zabila že 46 golov.

Frešerjeva je dvignila pokal s Slagelsejem
Že pred tremi leti so finalni obračun odigrale Olena Jacenko, Rugile Kliukaite, Tanja Oder, Katja Kurent-Tatarovac, Marina Vergeljuk, Ljudmila Bodnjeva in Natalija Derepasko. Pri Slagelseju je blestela Anja Fešer, ki je zabila šest golov. Zdaj bo ona ena glavnih adutinj pri Krimu.

Četrtfinale, prve tekme, nedelja ob 15.50:
SLAGELSE - KRIM MERCATOR

AALBORG - HYPO NIEDERÖSTERREICH

Sobota:
GYÖR - LARVIK

VIBORG - LADA TOLJATI

Povratne tekme bodo 24. in 25. marca.

C. R.

Krimovke si želijo maščevanja