Bodo krimovke res šle do konca? Foto: www.rkkrim-klub.si
Bodo krimovke res šle do konca? Foto: www.rkkrim-klub.si
Matjaž Tominec
Matjaž Tominec se zaveda, da je Lemgo absolutni favorit. Foto: RTV SLO

Krimovke bodo tekmo v Pokalu pokalnih zmagovalk odigrale v soboto ob 17.00 v Tivoliju. Vstop bo prost. Že dlje časa sta poškodovani Agnes Eszter Siti in Ljudmila Bodnjeva, manjkala pa bo tudi Olena Jacenko, ki si je prejšnji teden nategnila križne vezi. Lokomotiva je v tem tekmovanju dvakrat že igrala v finalu (1996 in 1998). Njena igra sloni na obrambi, mlin na vodo Krima pa bi znala biti odsotnost poškodovane prve vratarke Jelene Grubišić.

Zmaga ne bi smela uiti
"Dobro poznam njihove igralke in lahko rečem, da ob ponovitvi igre proti Zvezdi ne bi smele imeti težav z njimi. Grubišićeva je znala poskrbeti za pravo motivacijo, izjemno je podajala v protinapade, predstavljala je 90 odstotkov ekipe ... Njena odsotnost se bo zato Lokomotivi bržkone zelo poznala," je povedala Dijana Golubić, ki je prav v Lokomotivi začela svojo rokometno pot.

"Večina igralk je hrvaških reprezentantk, v napadu pa igrajo predvsem na srednjo zunanjo Ivano Lovrić in Andrejo Penezić. Vse delajo za njiju, ampak vse znajo igrati rokomet. Če bomo me igrale pravo obrambo, potem nam zmaga ne bo ušla," je dodala Golubićeva, ki bo Krimov dres nosila še tri leta, saj je danes podaljšala pogodbo.

V Koper prihaja Lemgo
Cimos Koper se bo že v petek ob 19.00 v osmini finala Pokala EHF pomeril z nemškim Lemgom. Nekdanji udeleženec Lige prvakov je v zadnjih letih nekoliko nazadoval. Po dvajsetih tekmah je na sedmem mestu nemškega prvenstva, za vodilnim Kielom pa zaostaja deset točk.

Koprčani se zavedajo, da so njihove možnosti za preboj v četrtfinale izjemno majhne, koprski strateg Matjaž Tominec pa pred prvim dvobojem pravi: "Lemgo spada v sam vrh nemškega rokometa in je absolutni favorit v dvoboju z nami. Naš glavni cilj je prikazati dobro predstavo, na domačem igrišču pa želimo tudi zmagati."

M. R.