Izkušena Tanja Oder je prispevala levji delež k lepi popotnici pred povratno tekmo. Foto: www.rkkrim-klub.si
Izkušena Tanja Oder je prispevala levji delež k lepi popotnici pred povratno tekmo. Foto: www.rkkrim-klub.si
Krimovke so si priigrale lepo prednost

Po nekoliko slabšem začetku, ko so Zagrebčanke povedle z 2:0, so domače vendarle vzele vajeti v svoje roke. Dijana Golubić je v 11. minuti zadela za 5:2, Gabriella Kindl pa v je v 22. povišala na 13:6. Veliko zaslug za visoko prednost je imela tudi razigrana vratarka Sergeja Stefanišin, ki je ustavljala hrvaške napade.

Tudi v 2. polčasu kakšnih 1.000 gledalcev v Tivoliju ni uživalo v igri za rokometne sladokusce, saj je bilo pri obeh ekipah kar veliko napak. Prednost Ljubljančank se je večinoma gibala okrog šestih zadetkov. Gostje so v 47. minuti sicer zapretile (19:22), a za presenečenje ni bilo niti znanja niti moči.

Bojan Čotar, trener Krima Mercatorja: "Mislim, da smo igrali korektno v obrambi, držali visok ritem, je bilo pa mogoče preveč napak. Toda to je posledica hitre igre, ki sem jo in jo bom še naprej zahteval. Napak je bilo res preveč, saj bi si morali priigrati večjo prednost, imamo pa še veliko rezerv. Strahu pred povratno tekmo ni, je pa treba biti spoštljiv do tekmeca. Vsaka tekma se začne z 0:0, toda mislim, da bomo napredovali."

PPZ, osmina finala
KRIM MERCATOR
- LOKOMOTIVA ZAGREB
31:25 (16:11)
Lekić in Oder po 7, Frešer, Kindl in Vergeljuk po 3, Golubić, Hrnjić in Irman po 2, Argenti in Varlec po 1; Penezić 8, Knježević in Starček po 4.

Povratna tekma bo 16. 2. ob 18.00.

A. V.

Krimovke so si priigrale lepo prednost