Trenerka Krima Marta Bon je razkrila pričakovanja pred drugim delom Lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO
Trenerka Krima Marta Bon je razkrila pričakovanja pred drugim delom Lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke so navdušile v prvem delu Lige prvakinj, ko so izgubile le enkrat. Foto: Jure Makovec

Na tiskovni konferenci je pričakovanja in načrte pred nadaljevanjem najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi razkrila trenerka Marta Bon: "To obdobje med prvim in drugim delom smo izkoristile za pripravo in obnovitev telesne moči. Poskušale smo najti nove različice v igri, pač glede na tekmece, ki jih imamo v skupini. Iskale smo nove rešitve v napadu in obrambi, skušale smo se nekaj naučiti tudi z gledanjem moškega evropskega prvenstva. Zdaj že nestrpno pričakujemo, da ugotovimo, koliko smo 'težke' po znanju in moči v primerjavi s tekmeci v skupini. Ti so gotovo močnejši, kot so bili tisti v prvem delu."

Taktična zanka za Madžarke
Krimovke so se z Madžarkami v lanski sezoni pomerile dvakrat in obakrat so morale svojim nasprotnicam priznati premoč. "Moja želja za to sezono je bila, da bi postavili stabilno in tradicionalno igro tudi v obrambi. V prvem delu nam je to velikokrat uspelo. Različica 5-1 je dobro delovala, tudi 6-0 z globokim izpadanjem je bila dobra, saj se nam to dobro 'poklaplja' z značilnostmi obeh naših vratark. Toda v Györu se bomo prilagajali poteku tekme in skušali nastaviti tudi kakšno taktično zanko," je dejala strateginja Ljubljančank, ki so blestele v prvem delu tekmovanja.

Spoštovanja vredna ekipa
O nasprotnicah pa Bonova pravi: "Tekmeca zelo spoštujemo. To si zasluži po dosedanjih uvrstitvah in nastopih. Njihova glavna značilnost je zelo dinamična igra zunanjih igralk. Odlikuje jih kombinatorika, veliko križanj ... Imajo precej drugačen model igre kot mi. Pomemben podatek je tudi ta, da se je v formo po poškodbi vrnila organizatorka Anita Görbicz, visoko cenim tudi levo krilo Orsolyo Verten. Veliko širine na zunanjih položajih so Madžarke pridobile s prihodom Brazilke Amorim in Romunke Aurelie Bradeanu. Krila so standardna, pa tudi sicer so Madžarke v prednosti v sami uigranosti."

V zadnjem času zaradi bolečin v preponi ni trenirala prva organizatorka igre Andrea Lekić, nekaj težav ima Szandra Zacsik, bolni pa sta Maja Zrnec in Tjaša Prebil. V dvorani Magvassy Mihaly bo Krim podpiralo tudi sto navijačev.