Zmagovalna ekipa v sezoni 2000/01. Foto: www.alesfevzer.com
Zmagovalna ekipa v sezoni 2000/01. Foto: www.alesfevzer.com

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je ob tej priložnosti ljubljanskemu klubu podelil letošnje priznanje za odličnost, ki ga RZS enkrat letno podeli posameznikom, posameznicam ali klubom, ki so nase opozorili z uspešnim delom na rokometnem področju. Prvo tovrstno priznanje je leta 2020 dobilo Celje Pivovarna Laško.

V sezoni 2000/01 so ljubljanski kolektiv sestavljale igralke Luminita Hutupan (vratarka), Branka Jovanović (vratarka), Sergeja Stefanišin (vratarka), Tanja Oder (levo krilo), Tanja Dajčman (levo krilo), Olga Čečkova (desno krilo), Mihaela Bobocea (desno krilo), Branka Mijatović (srednja zunanja), Ina Dolgun (srednja zunanja), Deja Doler (krožna napadalka), Maja Mitrović (krožna napadalka), Agniezska Matuszewska (leva zunanja), Monika Gogirla (leva zunanja), Nataša Derepasko (leva zunanja), Anja Frešer (desna zunanja) in Vesna Horaček (desna zunanja). Glavni trener je bil Tone Tiselj, pomočnik pa Robert Beguš.

V Ligi prvakinj je krimovke takrat najprej čakal Spartak Kijev, ki so ga Ljubljančanke dvakrat suvereno premagale. Najvišjo zmago v prvem delu sezone so dosegle nad špansko ekipo Mular L'Eliana Valencia, ko so zmagale kar z enajstimi zadetki razlike (30:19). Z madžarskim Györi Graboplastt ETO so si obakrat razdelile točke.

V četrtfinalu so na povratni tekmi za dvanajst golov (29:17) nadigrale Larvik, uspešno pa so preskočile tudi Budućnost. V finalu so premagale danski Viborg, potem ko so v gosteh igrale neodločeno, doma pa zmagale s 25:19.

Serijski slovenski prvak Krim je sicer v sezoni 2002/03 ponovil uspeh in še drugič pokoril Evropo. Ob tem je še trikrat igral v finalu elitnega evropskega tekmovanja, v katerem si tudi v novi sezoni, za katero je pripeljal nekatere zveneče okrepitve, želi poseči med najboljše.

Krimovke praznovale 20-letnico prvega evropskega naslova