Za romunske prvakinje igra kar pet nekdanjih krimovk Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie, Jelena Grubišić, Carmen Martin in Dragana Cvijić, tako da bo imela tekma še dodaten naboj.

Krimovke čaka obračun z Bukarešto, ki je na vrhu lestvice skupine A. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke čaka obračun z Bukarešto, ki je na vrhu lestvice skupine A. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Bregar: Verjamem, da se bomo tekmicam dobro zoperstavili
"Še vedno smo pod vtisom zadnje tekme proti Ferencvarosu, ko smo zadnjih 14 minut odigrali zelo slabo. Premor nam je prišel prav, opravili smo nekaj odličnih treningov in se na sobotno tekmo proti Bukarešti dobro pripravili. Veseli me, da so vsa dekleta zdrava in brez poškodb. Verjamem v to, da se bomo tekmicam dobro zoperstavili,"
je pred sobotno tekmo dejal ljubljanski trener Uroš Bregar.

Kapetanka Žabjek: Skušale jih bomo presenetiti z dobro igro
"Veseli me, da se vračamo v tekmovalni ritem. Ekipa Bukarešte velja za favorita, a skupaj s soigralkami obljubljam igro do zadnjega diha. Skušale jih bomo presenetiti z dobro in borbeno igro,"
pa napoveduje kapetanka ljubljanske ekipe Nina Žabjek.

Izbranke gostujočega trenerja Adriana Vasile so v tej sezoni najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini dosegle štiri zmage in tesen poraz proti norveškemu Vipersu. Največje orožje romunske ekipe prihaja z leve stani, na njej sta izkušeni Siraba Dembele Pavlović in romunska superzvezdnica Cristina Neagu, ki je na vsega treh tekmah dosegla 28 golov, skupaj z Brežičanko Barbaro Lazović pa omenjene igralke tvorijo strelsko najnevarnejši trojček.

Zmaga nad Bietigheimom in remi z Rostovom
Krimovke so na dozdajšnjih tekmah skupinskega dela Lige prvakinj premagale nemški Bietigheim-Bissingen ter remizirale z ruskim Rostovom, madžarski Ferencvaros, norveški Kristiansand in francoski Metz pa so bili močnejši od Krima.

ROKOMET (Ž)

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA A, 7. krog

Sobota ob 18.00:
KRIM MERCATOR – BUKAREŠTA

FERENCVAROS – BIETIGHEIM

ROSTOV – ESBJERG

Preloženo:
KRISTIANSAND – METZ

Vrstni red: Bukarešta 8, Kristiansand in Rostov po 7, Metz 6, Ferencvaros 4, Krim in Esbjerg po 3, Bietigheim brez točk.