Veteranka Natalija Derepasko je na prvi tekmi Nemkam nasula devet golov, a bila na koncu tragična junakinja, saj je zgrešila sedemmetrovko za izenačenje. Foto: EPA
Veteranka Natalija Derepasko je na prvi tekmi Nemkam nasula devet golov, a bila na koncu tragična junakinja, saj je zgrešila sedemmetrovko za izenačenje. Foto: EPA
Bojan Čotar
Če bi imel trener krimovk Bojan Čotar na voljo vse igralke, bi bilo vse lažje. Foto: RTV SLO
Celje in Krim v velikih težavah

Nemke so v Tivoliju presenetljivo slavile, zato je želja po zmagi še večja. "Prepričane smo, da bomo zmagale. To je zadnji vlak za napredovanje. Če smo že v 2. polčasu proti Zvezdi igrale dobro, bomo zdaj še dvakrat bolje," napoveduje krilna igralka Manuela Hrnjič.

Čotar: Kakovost in rezerve so na naši strani
Trener Bojan Čotar, ki še uživa popolno zaupanje vodstva kluba, opozarja, da bo treba s tekaško izjemno pripravljenimi Nemkami vzdržati v visokem ritmu vseh 60 minut. "Moramo graditi na drugem polčasu tekme z Zvezdo. Nürnberg je že na prvi medsebojni tekmi pokazal, da je treba biti proti njemu tekaško dobro pripravljen, zato pa mora biti v naši ekipi prisotne veliko volje in želje. To so igralke že pokazale v prvem delu prve tekme, morale pa bodo zdržati vseh 60 minut in biti osredotočene tudi na preprečevanje strelov, ki jih Nemke sprožajo iz na pol izdelanih položajev. Če bomo to uresničili, potem je gotovo kakovost na naši strani in menim, da tudi več rezerv," pravi Čotar.

V Nürnbergu ne bo mogel računati na Marino Vergeljuk, Agnes Ester Siti in Ljudmilo Bodnjevo. O nastopu Dijane Golubić in Tanje Oder bo odločitev padla po sredini tekmi državnega prvenstva proti Brežicam.

LIGA PRVAKINJ, 4. krog
Nedelja ob 15.30:
NÜRNBERG - KRIM MERCATOR
Nedelja:
SÄVEHOF - ZVEZDA ZVENIGOROD

Lestvica:                              
ZVEZDA ZVENIGOROD 3  2 1 0 +11  5 točk 
NÜRNBERG          3  1 1 1   0  3      
KRIM MERCATOR     3  1 0 2  -5  2      
SÄVEHOF           3  1 0 2  -5  2      
V drugi del tekmovanja peljeta prvi dve
mesti.     
A. V.
Celje in Krim v velikih težavah