Manuela Hrnjič je bila glavna režiserka ublažitve Krimovega poraza. Foto: www.rkkrim-klub.si
Manuela Hrnjič je bila glavna režiserka ublažitve Krimovega poraza. Foto: www.rkkrim-klub.si
Bojan Čotar
Bojan Čotar ima v zadnjem času veliko težav s poškodbami igralk. Foto: RTV SLO


Končni izid je precej bolj "ugoden", kot je kazalo večji del tekme. Krimovke so dobro začele in povedle s 3:0, nato pa močno popustile. V zadnjih 13 minutah prvega polčasa so se gostiteljice odlepile od 10:5 do 22:7. Ljubljančanke so slabo igrale v obrambi in brezglavo izgubljale žoge v napadu, tako da so Rusinje iz protinapadov brez težav rešetale njihovo mrežo. Varovanke Bojana Čotarja so poskušale rusko obrambo prebiti po sredini, kjer je bila najbolj čvrsta.

Najboljša Hrnjičeva
Prebujenje Krimovk sredi drugega polčasa je prišlo prepozno. Z delnim izidom 7:0 so z 31:14 znižale na 31:21, v zadnjih 10 minutah pa razliko še prepolovile. Za kaj več kot popravek slabega vtisa iz uvodnih 40 minut jim je zmanjkalo časa. Najboljša strelka je bila Manuela Hrnjič s šestimi zadetki.

Moštvo Zvezde sestavlja kar 80 odstotkov ruske izbrane vrste, ki so branilke naslova svetovnih prvakinj. Vodi jih znameniti trener Jevgenij Trefilov. Krimovke so se že pred tekmo zavedale, da jih čaka izredno zahtevna naloga, saj so zaradi poškodb manjkale Ljudmila Bodnjeva, Eszter Siti, Marina Vergeljuk, Tanja Oder in Dijana Golubič.

Bojan Čotar, trener Krima Mercatorja: "Zelo sem razočaran s prvim polčasom, ki so ga prikazale moje igralke. Po dobrem začetku so nerazumljivo padle in na igrišču le stale ter opazovale tekmeca. Ne vem, kaj se je zgodilo. Dejstvo pa je, da takšno igro lahko izkoristi ne le Zvezda, temveč tudi kakšna manj ugledna ekipa. Drugi polčas je bil boljši, bili smo bolj agresivni in pokazali, da lahko igramo rokomet. Res nas pestijo poškodbe, toda to naj ne bo izgovor, Zvezda je bila danes boljša in vse čestitke tekmecu za zmago."

Jevgenij Trefilov, trener Zvezde Zvenigoroda: "S prvim polčasom sem zadovoljen, a to, kar smo si privoščili v drugem, se ne sme več ponoviti. Ne morem razumeti, zakaj smo tako popustili."


ZVEZDA ZVENIGOROD
- KRIM MERCATOR
36:31 (22:7) Polenova 8 (5) Hrnjič 6 Poltoracka 6 Frešer 5 Andrjušina 6 Lekić 5 Dimitrijeva 5 Irman 4 Karejeva 3 Oven 4 Šipilova 3 Derepasko 2 (2) Kranih 2 Jacenko 1 Romenska 1 Argenti 1 Vjahireva 1 Zrnec 1 Jakovleva 1 Varlec 1 Kindl 1 Sedemmetrovke: 5/6 ; 2/3 Izključitve: 8 min; 18 min


Skupina B, 3. krog:
ZVEZDA ZVENIGOROD
- KRIM MERCATOR 36:31 (22:7)
1.500; Polenova 8, Poltoracka 6; Hrnjič
6, Frešer 5.

SÄVEHOF - NÜRNBERG 36:34


Lestvica:
ZVEZDA ZVENIGOROD 3 2 1 0 +11 5 točk NÜRNBERG 3 1 1 1 0 3 KRIM MERCATOR 3 1 0 2 -5 2 SÄVEHOF 3 0 0 3 -5 0 V drugi del tekmovanja peljeta prvi dve mesti.

M. R./R. K.