Rokometašice Krima so brez večjih težav osvojile rokometni pokal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rokometašice Krima so brez večjih težav osvojile rokometni pokal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
18. pokalni naslov Krimovkam

Uvodne minute finalne tekme so bile prežete s številnimi napakami na obeh straneh, tako da je šele prvi zadetek na tekmi sredi 5. minute za Krim dosegla Alja Koren. Novomeščanke so bile na začetku nekoliko živčne, njihove napake so Krimovke izkoristile in dosegle štiri hitre zadetke iz protinapada za vodstvo z 1:5. Rokometašice Krke so cel prvi polčas igrale na krožno napadalko, kar so Krimovke obrnile sebi v prid in z ukradenimi žogami in predvsem hitrimi protinapadi prednost iz minute v minuto večale. V prvem polčasu, v katerem je po tri zadetke doseglo kar šest ljubljanskih rokometašic, smo bili priča 27 tehničnim napakam, kar 18 so jih naredile Novomeščanke.

Grubišičeva zadela čez celo igrišče
V nadaljevanju se je prevlada rokometašic Krima nadaljevala, Krka je zaigrala nekoliko bolje v obrambi, a še vedno ni bila kos kvaliteti ljubljanske ekipe, za katero je v 43. minuti čez celo igrišče zadela tudi vratarka Jelena Grubišič. V drugem polčasu so Ljubljančanke nadzorovale potek tekme in so finalno srečanje mirno pripeljale do konca. Najučinkovitejša igralka srečanja je bila Alja Koren, ki je dosegla 9 zadetkov, pri Krki je bila najučinkovitejša Mojca Derčar (4 zadetki), sledile pa so ji Nuša Skutnik in Tina Rojc (obe po 3).

Na dozdajšnjih pokalnih tekmovanjih je "smetano" praviloma pobiral Krim, le dvakrat je slavila Olimpija - v sezonah 1991/92 in 1997/98.

ZAKLJUČNI TURNIR, Zagorje ob Savi

Finale:
Krka - KRIM MERCATOR 18:40 (5:20)
Derčar 4, Skutnik in Rojc 3; Koren 9, Jankovič 7, Mavsar in Zrnec 5.

Za 3. mesto:
ZAGORJE GEN-I
- Žalec 40:21 (21:11)
Irman 9, Okleščen 6; Pirc 6, Sutaj 5.

Polfinale:
KRKA
- Žalec 35:19 (14:13)

Zagorje GEN-I - KRIM MERCATOR
27:33 (13:17)
Stsipanava 8, Okleščen 7; Lekić 6, Zrnec 5.

18. pokalni naslov Krimovkam