Foto:
Foto:
Tatjana Logvin se je šestkrat vpisala med strelke.

Rokometašice Krima so v 5. krogu Lige prvakinj premagale vrsto ukrajinskega Motorja s 34:22 in napravile velik korak k uvrstitvi v četrtfinale.

Svoje delo so evropske prvakinje opravile že v prvem polčasu. Ljubljančanke so srečanje sicer začele nervozno in prvi zadetek dosegle šele v 7. minuti. Tri minute pozneje so prvič povedle (4:3) in prednost nenehno povečevale.



Okrog te prednosti se je izid vseskozi gibal tudi v drugem polčasu, ko je trener Tone Tiselj dal priložnost vsem igralkam. V zadnjem krogu Krim v soboto gosti Budućnost.

Izjave po tekmi:
Tone Tiselj, trener Krima Ete Malizie: "Z igro svojih varovank sem zadovoljen, čeprav imamo še veliko rezerve. Po visokem vodstvu v prvem počasu sem lahko v nadaljevanju preizkusil tudi nekatere igralke, ki so doslej dobile manj priložnosti, tako da smo tudi glede tega nekaj pridobili. Bolj ali manj so vse dokazale, da so sposobne igrati v najmočnejšem tekmovanju."

Deja Doler, igralka Krima Ete Malizie: "Na videz smo si prvo domačo zmago priigrale na lahek način, vendar ni bilo tako. Odločila je naša dobra obramba, na čelu z vratarko Dinujevo. Z nestpnostjo čakam na naš zadnji dvoboj z Budućnostjo."

Rugile Kliukaite, igralka Krima Ete Malizie: "Na igrišču sem dala vse od sebe, tako kot na vseh dosedanjih dvobojih. Z izjemo uvodnih minut je bila naša igra v napadu tekoča, obramba pa je bila na visoki ravni."

Špela Cerar, igralka Krima Ete Malizie: "Na začetku je bilo nekaj treme, ki pa sem jo v nadaljevanju vendarle premagala. Zmaga je povsem zasluženo, igrale smo zelo kakovostno in tekmice niso imele prav nobenih možnosti."

Sergej Polaskij, trener Motorja iz Zaporožja: "Krimovke so še enkrat potrdile visoko vrednost in nam brez težav prizadejale drugi poraz. Kakovostna razlika je odločno na strani domače ekipe, ki me je še enkrat prepričala, da je najresnejša kandidatka za prvo mesto."

Budućnost je na drugi tekmi ugnal Ikast, kar pomeni, da je Krim že med osem.

LIGA PRVAKINJ, skupina B, 5. krog:
KRIM ETA MALIZIA - MOTOR ZAPOROŽJE 34:22 (19:9)

BUDUĆNOST - IKAST 31:19 (14:8)
Lestvica:                              
BUDUĆNOST 5 4 0 1 134:124 8 točk
KRIM ETA MALIZIA 5 3 0 2 143:125 6
IKAST (DAN) 5 2 0 3 126:134 4
MOTOR ZAPOROŽJE 5 1 0 4 128:148 2
KRIM ETA MALIZIA - ZAPOROŽJE         
             34:22 (19:9)            
                                     
Oder        6      Burmistrova 12 (4)
Derepasko   6      Ribina       4    
Logvin      6      Valjušek     2 (1)
Cerar       4 (2)  Borodina     1    
Kliukaite   4      Muhina       1    
Bodnieva    3      Reznir       1    
Vergeljuk   2      Kašel        1    
Jacenko     1                        
Čečkova     1                        
Dinu        1                        
                                     
Sedemmetrovke: 2/3; 5/5              
  Izključitve: 4 min; 8 min.