Foto:
Foto:

S trdo obrambo na čelu z vedno zanesljivo Luminito Dinu (odstotnost poškodovane Norvežanke Cecilie Leganger se ni poznala) so ustavile veliko ukrajinskih poskusov, iz protinapadov pa pridno polnile mrežo nasprotnic. Tako je bilo že po nekaj minutah 8:3 in prednost ni nikoli padla pod pet golov razlike.



Robert Beguš, trener Krima Eta Malizie: "Vsaka prva tekma je težka, najbolj pomembno pa je, da smo zmagali. Vsi skupaj smo lahko zadovoljni s prvim polčasom, ki je bil tako v napadu kot tudi v obrambi na zares visoki ravni. V drugem polčasu smo imeli nekaj težav, začelo je škripati v napadu, toda dvomov o zmagovalkah ni bilo. Imamo še veliko rezerv."

Tanja Logvin, igralka Krima Eta Malizie: "Jasno je bilo, da moramo zmagati v Zaporožju, saj so naši cilji zelo visoki. S svojo letošnjo premierno predstavo v Krimu sem zelo zadovoljna, čeprav smo šele na začetku poti."

Deja Doler, igralka Krima Eta Malizie: "Taktično smo se odlično pripravili na igro tekmic in jim že uvodoma dali vedeti, da nas zanima le zmaga. Človeško je, da smo v nadaljevanju popustile, saj je bila prednost neulovljiva."

Vjačeslav Kirilenko, trener Motorja iz Zaporožja: "Krim je evropski prvak in moje igralke so odigrale pod tem vtisom. Odločitev je padla že v prvem polčasu, ko so si Slovenke priigrale neulovljivo prednost, pa tudi naši vratarki nista mogli sestaviti praktično nobene obrambe."


MOTOR ZAPOROŽJE - KRIM ETA MALIZIA 
             26:33 (12:18)         
                                   
Burmistrova 8 (3)  Logvin    10    
Reznir      8      Derepasko  7 (4)
Ševčenko    3      Doler      6    
Borodina    2      Oder       4    
Ribinid     2      Čečkova    2    
Muhina      2      Vergeljuk  2    
Kašl        1      Kliukaite  1    
                   Bodnjeva   1    
                                   
Sedemmetrovke: 3/4     4/5         
  Izključitve: 10 min  6 min