Krimovke so napredovanje zapravile že prejšnji teden, ko so doma remizirale proti Györu. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke so napredovanje zapravile že prejšnji teden, ko so doma remizirale proti Györu. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon ocenila evropsko sezono Krima
Krimovke poražene na Norveškem

Ljubljančanke so se z najboljšo ekipo skupine 1 enakovredno kosale do zadnjih minut prvega polčasa, nato pa "padle v luknjo". Norvežanke so prvi del končale z delnim izidom 7:0 in na odmor odšle s prednostjo 14:8.

Usoden konec prvega dela in začetek drugega
Črne minute so se nadaljevale tudi na začetku drugega dela. Larvik je dosegel še 5 golov, Krim nobenega in tekma je bila odločena. Gostiteljice so 12 zaporednih zadetkov zabile v pičlih 13 minutah. Varovanke Marte Bon, ki je ponudila priložnost tudi mlajšim igralkam, so do konca poraz vendarle ublažile. Pri Larviku je bila s 13 zadetki najučinkovitejša Lynn Sulland, pri Krimu pa je 7 golov dosegla Ana Gros.

"Nekatere še niso taktično zrele"
"Zadovoljna sem s tem, da so se pokazale določene stvari, ki jih je treba popraviti, tako na ravni ekipne taktike, še bolj pa pri individualnem znanju igralk. Nekatere igralke niso še toliko taktično zrele in ne nazadnje se je pokazalo, da ko iz igre potegnem Bodnjevo in Vergeljukovo, imamo težave. Res pa je, da tudi Lekićeve ne moremo kar tako nadomestiti. To se je zdaj spet videlo. Proti Györu smo to še skrivale, bile mogoče še posebej borbene, danes pa ne. Proti Larviku tako ne moreš zmagati," je dejala Bonova.

SKUPINA 1:
LARVIK (NOR)
- KRIM MERCATOR
30:23 (14:8)
Larvik: Larsen, Heieraas 1, Loke 4, Kristiansen 2, Johansen 1, Breivang, Mörk 2 (1), Tervel 1, Sando, Narvesen, Iversen 1, Sulland 13 (4), Rantala, Stange 5.
Krim Mercator: Grubišić, Zacsik 3 (1), Gros 7 (2), Vergeljuk 3 (1), Mavsar 5, Stefanišin, Vidic, Bodnjeva, Koren 2, Janković, Cvijić 2, Zrnec 1, De Sousa.
Sedemmetrovke: Larvik 7 (5), Krim Mercator 7 (4).
Izključitve: Larvik 6, Krim Mercator 4 minute.

GYÖR (MAD) - LEIPZIG (NEM) 30:19 (13:7)

Larvik 10, Györ 9, Krim Mercator 5, Leipzig 0.

SKUPINA 2:
HYPO
- DINAMO VOLGOGRAD (RUS) 28:26
VIBORG (DAN) - VALCEA (ROM) 33:26

Valcea 9, Viborg 8, Hypo 4, Volgograd 3 točke.

Marta Bon ocenila evropsko sezono Krima
Krimovke poražene na Norveškem