Foto:
Foto:

Potem ko so v tej sezoni že osvojile tri lovorike, se varovanke Toneta Tislja spokojno pripravljajo na vrhunec. "Priložnost je enkratna, z zmagoslavjem bi se Slovenija z zlatimi črkami zapisala v zgodovino evropskega klubskega rokometa, saj bi bila ob Španiji edina evropska država, ki je v najmočnejšem klubskem tekmovanju slavila tako v moški kot ženski konkurenci," pravi trener Tone Tiselj.

"Verjamem, da so moje varovanke sposobne premagati Danke, ki jih vodi nekdanja slovita igralka Anja Andersen. Gre za ekipo, ki je v primerjavi z Ikastom ali Viborgom brez prave tradicije, zato pa z izjemnimi igralkami. V letošnji sezoni se njihovi načrti niso izpolnili, izgubili so že na treh frontah, finale v Ligi prvakinj bo že njihov četrti finale. Gre za ekipo, ki v primerjavi z nami gradi povsem drugačen koncept igre - vse namreč stavi na napad, medtem ko je naše izhodišče obramba. V vsakem primeru Slagelseju ne smemo dovoliti, da se razmahne. To bi bilo lahko zelo nevarno," je še povedal strateg krimovk.

Čeprav za Slagelse igrajo same imenitne igralke, kot so Slovenka Anja Frešer, Avstrijka Ausra Fridrikas, Črnogorka Bojana Petrović, Makedonka Valentina Radulović, Francozinja Stephanie Cano in številne domače zvezdnice, pa v ljubljanskem igralskem kadru ni zaznati posebnega strahu.

"Slagelse spoštujemo, vendar se ga ne bojimo. Gre za ekipo izjemnih posameznic, medtem ko je naša največja odlika kolektivni duh. V minulih treh tednih smo trdo garale in se pripravljale na finalna obračuna, vse po vrsti smo močno motivirane in odločene osvojiti tretji naslov evropskih prvakinj," je dejala krožna napadalka in kapetanka Deja Doler.