Krimovke so prvo tekmo proti Thüringerju izgubile s 23:26. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so prvo tekmo proti Thüringerju izgubile s 23:26. Foto: www.alesfevzer.com

"Zelo mi je žal teh dveh točk proti Thüringerju. Bile smo pripravljene ju vzeti, ampak se ni izšlo tako, kot smo pričakovale po prvem polčasu. Naredile smo preveč napak, težave smo imele pri realizaciji. Če bi šle igrat spet naslednji dan, menim, da bi na tekmi zmagale. Zdaj nas čakajo težke preizkušnje, ampak me nimamo česa izgubiti, lahko le veliko pridobimo. Lahko gradimo na ekipi, prihodnosti in verjamemo, da bomo konkurenčne v vseh segmentih igre in da lahko komu zagrenimo življenje," se je na novinarski konferenci v Ljubljani Miša Marinček spomnila sobotne zapravljene priložnosti.

Vardar je močan, med drugim zanj igrajo tudi nekdanje krimovke Andrea Lekić, Andrea Penezić in Barbaro Varlec-Lazović, a te kakovosti "Makedonke" v Nemčiji niso pokazale.

Razprtije v makedonskem taboru?
"Tisto tekmo sem gledala. Gotovo je nerazumljivo, da tako kakovostne igralke igrajo na tako nizki ravni. Vem pa, da je to tudi posledica notranjih dogajanj. Angažirali so danskega trenerja Kima Rasmussena, ki je po tej tekmi odstopil. Vprašanje je, kdo je sestavljal taktiko, kdo je določal kadrovsko strukturo ..."
je o nekaj razprtijah v Vardarju povedala trenerka Krima Marta Bon, ki pa poudarja, da jih makedonska ekipa ne zanima toliko, saj imajo same s sabo veliko dela, posebej po prihodu srednje zunanje Allison Pineau.

Sodili bosta Srbkinji
V Krimovem taboru sicer pripravljajo nekaj različic, predvsem v obrambi, s katerimi bodo skušale presenetiti tekmice, tudi s tako imenovanim "flajštrom", ki se je izkazal za zadetek v polno v prvem polčasu tekme proti Thüringerju. Tekma v Skopju se bo v soboto začela ob 19.00. Sodili bosta srbski sodnici Vanja Antić in Jelena Jakovljević.

LIGA PRVAKINJ

GLAVNI DEL

Skupina 1, 2. krog

Sobota ob 19.00:
VARDAR - KRIM MERCATOR

Nedelja ob 14.00:
THÜRINGER - DINAMO SINARA

Ob 19.00:
BUDUĆNOST - LEIPZIG

Budućnost 9, Dinamo Sinara in Leipzig po 6, Thüringer 4, Vardar 3, Krim Mercator 2.

Skupina 2, 2. krog

Petek:
METZ - SÄVEHOF

Sobota:
LARVIK - VIBORG

Nedelja:
BAIA MARE - GYÖRI

Larvik 10, Györi 8, Viborg 5, Metz 4, Baia Mare 2, Sävehof 1 točka.

Najboljše štiri ekipe se uvrstijo v četrtfinale.