Krimovke so se izgonile finalistkam lanskoletne Lige prvakov Viborgu in Oltchim Valcei. Foto: EPA
Krimovke so se izgonile finalistkam lanskoletne Lige prvakov Viborgu in Oltchim Valcei. Foto: EPA
Ana Gros
Ana Gros je po koncu sezone okrepila ravno madžarski Györ in se bo zdaj pomerila s svojim nekdanjim klubom. Foto: www.rkolimpija.si

Nosilec skupine je madžarski Györ, ki ga do zdaj krimovke še niso uspele premagati. Iz tretjega kakovostnega bobna je bila v skupino D izžrebana koprivniška Podravka, ki se ubada s silnimi finančnimi težavami. Tretji nasprotnik dvakratnih evropskih prvakinj bo zmagovalec kvalifikacij v skupini dve, kjer se bodo za uvrstitev v elitno žensko rokometno ligo pomerili Zvezda (Rusija), Elda Prestigio (Španija), Patras (Grčija) in zmagovalka predkvalifikacij.

Bomo videli veliki Krim?
"Dobra skupina, ki bo omogačale kvalitetne tekme. Györ res dobro poznamo, zdaj so nas že dvakrat izločili in imamo z njim neporavnane račune. Podravka je kvalitetna ekipa, s katero je vedno zanimivo igrati. Po napovedih bo konkurenčno tudi četrto moštvo. Skratka, veselimo se nove sezone, kjer upajmo, da bomo znova videli veliki Krim," je žreb za Radio Slovenija komentirala trenerka Krima Marta Bon.

Začetek Lige prvakinj oktobra
Skupinski del Lige prvakinj se bo začel 9. oktobra. V glavni del Lige prvakov bosta napredovali po dve ekipi iz vsake skupine, drugi del pa se bo začel 5. februarja 2011.

LIGA PRVAKINJ

Skupina A:
Viborg (DAN)
Dinamo (RUS)
Budućnost (ČG)
zmagovalec skupine 3
Skupina B:
Hypo (AVT)
Leipzig (NEM)
Itxako Reyno De Navarra (ŠPA)
zmagovalec skupine 4

Skupina C:
Oltchim Valcea (ROM)
Larvik (NOR)
Toulon Saint Cyr Var (FRA)
zmagovalec skupine 1

Skupina D:
Györi (MAD)
Krim Mercator (SLO)
Podravka Vegeta (HRV)
zmagovalec skupine 2