Krimovke so odlično opravile test na Danskem. Foto: RTV SLO
Krimovke so odlično opravile test na Danskem. Foto: RTV SLO
Luminita Dinu
Luminita Dinu je bila spet ena najboljših igralk Krima. Foto: RTV SLO
Anja Frešer
Anja Frešer se ni vpisala med strelke, je pa zato odlično igrala v obrambi. Foto: RTV SLO

Ljubljančanke so vodile od prve do zadnje minute. Prvi polčas so z 71-odstotno uspešnostjo v napadu dobile z 12:7, vodile pa so tudi s 6 zadetki prednosti. Znova je dobro branila Luminita Dinu, kljub bolečinam v gležnju pa je nastopila tudi Tanja Oder.

Gostiteljice, ki so igrale brez prve strelke Marianne Rokne (sprla se je s trenerjem) in poškodovane Rikke Nielsen, so prvič zadele šele v osmi minuti, kljub štirim izključitvam krimovk pa niso našle priključka z dvakratnimi evropskimi prvakinjami.

Dinujeva in Vergeljukova nista dovolili preobrata
Na začetku drugega dela so se Danke predvsem po zaslugi razpoložene vratarke Katrine Lunde le približale na 12:14 ter po zapravljenih priložnostih Tanje Oder in Ljudmile Bodnjeve za +4 v 43. minuti na 14:16, vendar so se varovanke Toneta Tislja nato znova prebudile.

Na krilih Dinujeve, ki je ubranila dve sedemmetrovki, in z v napadu zelo razpoloženo Marino Vergeljuk (šest zadetkov), so spet ušle na 21:15 in do konca še stopnjevale ritem.

To je bilo že tretje skandinavsko gostovanje slovenskih prvakinj v tej sezoni. Po slavju nad Viborgom (verjetnem tekmecu v finalu) so se tudi z drugega na Danskem vrnile z zmago.

Izjave po tekmi
Tone Tiselj, trener Krima:
"Igralke so z maksimalno agresivno in čvrsto obrambo izpolnile cilj. Če bi le za malenkost popustili, bi nas sicer zelo kakovostna ekipa Aalborga gotovo kaznovala. Hvala navijačem za veliko podporo. Nismo še v finalu. Pred drugo tekmo ne smemo niti malce popustiti, saj se nam v nasprotnem primeru vse skupaj lahko maščuje."

Anja Frešer: "Znova smo dokazale, da imamo najboljšo obrambo. Težave smo imele le s krožnimi napadalkami."
Tanja Oder: "Nismo si mislile, da bo na koncu izpadlo za tako lahko delo. Garale smo v obrambi. Gana (Sjukalo) je dobro vodila tudi igro v napadu, dobro pa je, da se ni povsem razigrala njihova vratarka."


AALBORG (DAN) - KRIM MERCATOR 16:24 (7:12) Pedersen 7 (5) Vergeljuk 6 Derjugina 2 Derepasko 4 (1) Mortensen 2 Bodnjeva 4 Burgers 1 Oder 4 (4) Blanco 1 Jacenko 3 Boson 1 Sjukalo 3 Sedemmetrovke: 7/9; 5/7 Izključitve: 2 min; 10 min 4.600 gledalcev

LIGA PRVAKINJ, polfinale, prvi tekmi

AALBORG (DAN) - KRIM MERCATOR 16:24 (7:12)
Povratna tekma bo 23. aprila ob 16.30.

ASTROC SAGUNTO (ŠPA) - VIBORG (DAN) 26:31 (13:12)