Foto:
Foto:
Obramba Larvika ni našla rešitve za Krimove igralke.
Natalija Derepasko je bila najboljša strelka Ljubljančank.

Krimovke so s prvo zmago na Norveškem na najboljši poti, da še tretjič izločijo Larvik. Branilke evropskega naslova so v odlični predstavi, kjer so domače le dvakrat vodile, pokazale popolnoma drugačen obraz kot v četrtfinalu, ko so se mučile z rusko Lado. Najboljši strelka je bila Natalija Derepasko, ki je dosegla 9 golov.

Gostje so si prvo občutnejšo prednost priigrale v 8. minuti, ko je Marina Vergeljuk z dvema zaporednima zadetkoma povišala na 7:3. Norvežanke v uvodnih minutah niso mogle premagati rojakinje Legangerjeve niti iz sedemmetrovk, saj so zapravile tri zapored. Ljubljančanke pa na drugi strani v napadu niso imele težav. Če ni šlo z zunanjih položajev, je zabila krožna napadalka Deja Doler. V 13. minuti je semafor kazal + 4 za gostje (10:6).

Larvik se je v nadaljevanju nekajkrat približal na dva zadetka, a so ga varovanke Toneta Tislja hitro ohladile. Norvežanke so nato v zadnjih minutah prvega polčasa vztrajno lovile gostje in jih po zadetku Katje Nyberg skoraj ujele (17:18).

Drugi polčas so krimovke začele odlično in znova povedle za tri (20:17). Nato pa so nastopile krizne minute - Tiselj je Legangerjevo zamenjal z Dinujevo - in Norvežanke so v 38. minuti najprej šele tretjič na tekmi izenačile (21:21), v 41. minuti pa tudi prvič povedle z 22:21.

A vodstvo je bilo kratkotrajno, saj so evropske prvakinje kmalu preobrnile izid. V 55. minuti je bila po zadetku Natalije Derepasko prednost znova občutna (30:27). Ljubljančanke so nato v končnici zlahka zadržale naskok in si pred povratno tekmo, ki bo v soboto ob 18.15 na Kodeljevem, priigrale odlično izhodišče.

Tone Tiselj: "Mislim, da je bila to ena najslabših naših iger, zelo nedisciplinirana, takšna ekipa kot je Krim, pa si kaj takšnega s toliko napakami ne sme privoščiti. Na drugi strani je Larvik odigral morda najbolje v sezoni in pokazal, da je velika ekipa."

Deja Doler: "Rezultat je dejansko ugoden za nas, a to nas ne sme uspavati, saj se zavedamo, da nas čaka še ena težka tekma v Ljubljani. Danes smo pokazale dobro igro, vse skupaj pa je lepa popotnica za Ljubljano. Zahvaliti pa se moramo tudi navijačem, ki so nas prišli tako daleč bučno podpirati."

Linn-Kristin Riegelhuth: "Krim je zmagal za tri, zdaj pa moramo mi za štiri gole. Predale se ne bomo, upam pa, da nam uspe priti do finala, čeprav nas čaka več kot težko delo."

LARVIK - KRIM ETA MALIZIA              
                                       
             30:33 (17:18)             
                                       
                                       
Riegelhuth    7 (2) Derepasko    9 (5) 
Brodsgaard    5     Logvin       8 (2) 
Heieraas      5 (1) Doler        5     
Nyberg        5 (2) Vergeljuk    4     
Haarsaker     4     Bodnieva     3     
Johansen      3     Oder         2     
Breistol      1     Čečkova      1     
                    Jacenko      1     
                                       
Sedemmetrovke:  5/12; 7/7              
  Izključitve: 2 min; 8 min