Ljubljanska ekipa se je za ta korak odločila, ker je minister za zdravje Aleš Šabeder izdal odredbo, da se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v prostorih zaprtega tipa, na katerih se lahko zbere več kot 500 ljudi.

Krimovke so za slovo od Lige prvakinj ugnale Budućnost. Srečanje je bilo zgolj prestižnega značaja, saj krimovke že pred tem niso imele več možnosti za izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so za slovo od Lige prvakinj ugnale Budućnost. Srečanje je bilo zgolj prestižnega značaja, saj krimovke že pred tem niso imele več možnosti za izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com

Obračun slovenskih in črnogorskih rokometnih prvakinj je bil v prvem polčasu izjemno izenačen. Ekipi sta se v uvodnih desetih minutah izmenjavali v vodstvu, po dveh golih Jovanke Radičević pa je Krim v 13. minuti zaostal za dva zadetka (6:8).

Ljubljančanke so po zaostanku strnile svoje vrste in po zadetku Nine Zulić v 18. minuti znova povedle z 10:9, v nadaljevanju pa nekajkrat zapravile priložnost, da bi svojo prednost podvojile. To jim je uspelo v končnici prvega polčasa, v 26. minuti je Tamara Mavsar svoje soigralke povedla do vodstva s 14:12.

Krimovke v 56. minuti vodile z 28:20
Varovanke Uroša Bregarja so v drugi polovici tekme prikazale izjemno prepričljivo predstavo in tekmice iz črnogorske prestolnice zasenčile v vseh rokometnih prvinah. Z agresivno obrambo in učinkovitim napadom so bile vselej korak pred tekmicami, njihova prednost je konstantno naraščala, najvišja pa je znašala v 56. minuti (28:20).

V ljubljanski ekipi je bila najučinkovitejša Nina Zulić z desetimi goli, medtem ko je Alja Varagić prispevala sedem zadetkov.

Za slovo od Lige prvakinj zmaga Krima

DRUGI DEL, skupina 2, 6. krog

KRIM MERCATOR – BUDUĆNOST 29:23 (14:13)

Krim Mercator: Mamić, Vojnović, Gjerek, Bon Brzin 1, Abina, Žabjek, van Kreij 2, Cerovak, Klemenčič 1, Zulić 10, Ljepoja 2, Varagić 7, Vučko, Snopova 3, Gomilar Zickero, Mavsar 3.

Budućnost: Radičević 6, Jauković 3, Pletikosić 3, Vujović 1, Vujisić, Džaferović 1, Lazović 5, Godec, Brnović, Bulatović, Ramusović 2, Kadović 2, Sando.

Sedemmetrovke: 4/6; 6/6

Izključitve: 12 min; 10 min

GYÖR – VALCEA 35:29 (20:15)

SÄVEHOF - BREST 17:29 (5:17)

Vrstni red: Györ 19, Brest 17, Budućnost 10, Valcea 7, Krim 5, Sävehof 2.