Tisoč gledalcev na Kodeljevem je videlo zmago Romunk s 27:29. Foto: MMC RTV SLO
Tisoč gledalcev na Kodeljevem je videlo zmago Romunk s 27:29. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke izgubile za dva zadetka

Gostje so z agresivno obrambo počasnim krimovkam povzročale ogromno preglavic, pridobljene žoge pa so učinkovito izkoriščale v protinapadih. Svoje delo je dodala še zelo razigrana in uigrana zunanja linija na čelu s Cristino Neagu. V osmi minuti je bilo že 2:6, nato pa je priložnost dobila povratnica po poškodbi Ljudmila Bodnjeva. Razlika se je z minus šest do odmora znižala na 13:15, kar je tudi zasluga razpoložene vratarke Amre Pandžič.

V 33. minuti je Krim povedel s 16:15. Sledilo je spet preveč zgrešenih "zicerjev", vse pa je bilo preveč odvisno od Bodnjeve, z osmimi zadetki prve strelke Krima. Neagujeva je za romunsko ekipo dosegla gol več.

"Odločilno je bilo to, da smo si nabrali zaostanek 5:11, sicer bi verjetno zmagali. Zunanja linija takrat ni igrala tako, kot smo se dogovorili. Sicer pa smo v napadu odigrali kar solidno. Obramba je bila na trenutke dobra, toda njihovim zunanjim igralkam smo dovolili tudi gole z desetih, enajstih metrov. Gostje so odigrale toliko, kot so sposobne, menim pa, da je pred povratno tekmo še vse odprto," je povedal trener Krima Bojan Čotar.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALK, četrtfinale
KRIM MERCATOR - RULMENTUL URBAN (ROM)
27:29 (13:15)
Bodnjeva 8, Oder 5, Vergeljuk 3, Golubić, Jacenko, Kindl, Lekić in Zrnec po 2, Frešer 1; Neagu in Vizitiu po 9.

AKABA BERABERA (ŠPA) - VEJEN (DAN)
CLUJ NAPOCA (ROM) - PODRAVKA VEGETA
LARVIK (NOR) - HAVRE (FRA)

Povratne tekme bodo 15. in 16. marca.

T. O.

Krimovke izgubile za dva zadetka