Jure Dolenec je bil najboljši pri Gorenju. Dal je devet golov. Foto: Aleš Fevžer
Jure Dolenec je bil najboljši pri Gorenju. Dal je devet golov. Foto: Aleš Fevžer
Branko Tamše (Gorenje)
Varovanci Branka Tamšeta so na Dansko odšli po dve točki, a jih je padec v igri v zadnjih 15 minutah stal zmage. Foto: RK Gorenje
Poraza Krimovk in Gorenja

Ose so tretjič letos v Ligi prvakov izgubile. Vse poraze so doživele na gostovanjih in so si zdaj močno otežile pot do drugega mesta v skupini C. V zadnjem krogu bodo namreč v Velenju gostile še neporažene Kielce. V zadnjih 15 minutah so zapravile štiri gole naskoka, junak tekme pa je bil Rasmus Lauge Schmidt, ki je zadel ob koncu tekme. Pri Gorenju je bil z devetimi goli najbolj razigran Jure Dolenec.

Polčas Gorenje dobilo za 2 gola
V 23. minuti so slovenski prvaki izkoristili izključitev Laugeja Schmidta in po zadetku Darka Cingesarja, ki je zadel s težkega položaja, povedli za tri, nato pa celo za štiri gole. Domači rokometaši so se vrnili v igro. Najprej je v protinapadu Henrik Toft Hansen zadel za priključitev na –2, 30 sekund pred koncem pa je Fredrik Schilling kaznoval napako Marka Dujmovića in približal Silkeborg le na gol zaostanka. Po prodoru Dolenca je imel nekaj sekund pred koncem polčasa Fahrudin Melić na voljo strel s sedmih metrov. Bil je uspešen in postavil izid polčasa 12:14.

Drugi polčas so Velenjčani odlično začeli. Po dveh zaporednih sijajnih obrambah Ivana Gajića in dveh golih Petra Puclja so si takoj znova priigrali štiri gole naskoka. Po desetih minutah so se domači rokometaši približali na gol zaostanka. Imeli so dva napada za izenačenje, a je bil obakrat Gajić na mestu. Dve minuti pozneje je Gudmundur Arni Olafsson poskrbel za izenačenje.

Miklavčič v obrambi premalo odločen
Štiri minute pred koncem tekme je Hansen v protinapadu po dolgem času popeljal Silkeborg v vodstvo. Lauge je nato celo povedel gostitelje v vodstvo z dvema goloma. Pet sekund pred koncem je po lepi akciji Dolenec izenačil, vendar je v zadnjem napadu na tekmi Lauge brez težav pobegnil neodločenemu Davidu Miklavčiču in premagal nemočnega Gajića.

Liga prvakov, 9. krog, skupina C
SILKEBORG - GORENJE 27:26(12:14)

Silkeborg: Šijan, Green, Jakobsen, N. Nielsen 1, M. Nielsen 3 (2), Olafsson 2, Mortensen 2, Schmidt 7, Jörgensen 1, Kirkegaard 2, Hansen 4, Baagöe 1, Kristiansen, K. Nielsen, Schilling 4.

Gorenje: Gajić, Taletović, Melic 4 (1), Bezjak 1, Pucelj 2, Dolenec 9 (2), Cingesar 1, Cehte 4, Miklavčič, Gaber 2, Golčar, Dobelšek, Gams 3, Bajram, Ovniček, Dujmović.

Sedemmetrovke: 3/2; 3/3
Izključitve: 6 min; 6 min

V. KIELCE - CHAMBERY 36:32

ST. PETERSBURG - METALURG 14:32

Kielce 18, Gorenje in Metalurg po 12, Silkeborg 8, St. Petersburg in Chambery 2 točki.

Poraza Krimovk in Gorenja