Barbara Lazović optimistično pričakuje obračun z Larvikom. Krim je petkrat igral v polfinalu, nazadnje v sezoni 2005/06. Foto: Aleš Fevžer
Barbara Lazović optimistično pričakuje obračun z Larvikom. Krim je petkrat igral v polfinalu, nazadnje v sezoni 2005/06. Foto: Aleš Fevžer
Larvik
Rokometašice Larvika so maja 2011 postale evropske prvakinje. Foto: EPA

Ena ključnih ljubljanskih igralk je Barbara Lazović, ki bo igrala v svojem prvem polfinalu najelitnejšega tekmovanja. 25-letna Brežičanka je prva izbira Toneta Tislja na desnem zunanjem položaju. Njeni zadetki bodo še posebej pomembni, saj bo Krim igral brez Linee Torstensson, medtem ko imata Andrea Penezić in Susann Müller težave s poškodbami.

Larvik je zmagovalec Lige prvakinj izpred dveh sezon. Norvežanke krasijo uigranost, vzpostavljen sistem igre, izvrsten prehod v napad in disciplina v samem napadu.

Krimov adut: Balkanska miselnost
"Larvik je že veliko pred drugimi začel igrati ta hiter, moderen rokomet. Nevaren je z vseh položajev, igralke se lahko dobro razbremenijo. Plus njihovih igralk je ta, da se zelo dobro poznajo, že zelo dolgo igrajo skupaj in igrajo nekako brez pritiska. To je pač njihova mentaliteta. A mogoče bo pri nas plus to, da imamo malo balkanske miselnosti in bomo z borbenostjo prišle do ugodnega rezultata," pred sobotno tekmo pravi Lazovićeva in dodaja: "Imele smo dovolj časa, da se dobro pripravimo, taktično vemo vse, kar moramo vedeti. Igrati pa moramo disciplinirano in poskušati ustaviti njihov hiter protinapad."

Larvik v zmagah vodi s 7:5
Krim
in Larvik imata sicer bogato medsebojno zgodovino, doslej sta odigrala že 12 tekem, na sedmih so bile boljše Norvežanke, na petih pa Ljubljančanke. V pretekli sezoni sta se ekipi srečali v skupinskem delu tekmovanja, obakrat pa so bile uspešnejše Skandinavke.

LIGA PRVAKINJ

POLFINALE

Sobota ob 15.15:
LARVIK - KRIM MERCATOR
Povratna tekma bo 13. aprila ob 20.30.

Ob 18.00:
OLTCHIM VALCEA - GYÖR
Povratna tekma bo 11. aprila ob 19.00.