Bržkone ni nihče pričakoval, da bo 32-letni in 190 cm visoki Mariusz Jurasik igralec tekme. Prodorni Jurasik je presenetil vse. Foto: EPA
Bržkone ni nihče pričakoval, da bo 32-letni in 190 cm visoki Mariusz Jurasik igralec tekme. Prodorni Jurasik je presenetil vse. Foto: EPA
Edvard Kokšarov
Edvard Kokšarov se je boril kot lev. Foto: MMC RTV SLO
Nemci prevelik zalogaj za Celje

"Levi" so po začetnem otipavanju in izidu 7:7 sredi polčasa ušli na 11:7. Neustavljiv je bil Poljak Mariusz Jurasik, ki je srečanje končal z 11 goli ob metu iz igre 11/13! Celjani so bili blizu izenačenju ob koncu polčasa, ko je sicer odlični Edi Kokšarov (prav tako 11 zadetkov) zapravil protinapad za 15:15. Rusu se je enaka priložnost ponudila tudi po odmoru (15:16), a je ni izkoristil.

Jurasik se je pogovarjal s Celjani
V nadaljevanju so gostje hitro ušli na +5 (22:17), nato pa tekmo ob razpoloženi navezi Jurasik-Jan Filip mirno pripeljali do konca. Kot je po tekmi razkril trener domačih Tone Tiselj, so se pred sezono z Jurasikom pogovarjali o prihodu v Celje. Poljak se je na koncu odločil za finančno bogatejšo ponudbo ambiciozne nemške ekipe, ki pa igra v slovanskem ritmu. Poleg Poljakov Slawomira Szmala, Karola Bieleckega, Grzegorza Tkaczyka in Jurasika sta v klubu še Belorusa Sergej Harbok in Andrej Klimovec ter Čeh Jan Filip.

Tone Tiselj, trener Celja PL: "Mislim, da je o zmagovalcu odločila večja kakovost našega nasprotnika, ob tem pa še njihove izkušnje in večja disciplina v igri. Mi smo na trenutke v napadu igrali dobro, nato pa so sledile napake. Nikakor nam ne uspe, da bi na eni tekmi v letošnji sezoni vsi igralci odigrali dobro. Sicer pa mislim, da smo izgubili proti letos našemu najmočnejšemu nasprotniku v Ligi prvakov."

Wolfgand Schwenke, trener Rhein-Neckar Löwna: "Tekmo smo odigrali zelo suvereno, kar
je odločilno prispevalo k naši zmagi. Disciplinirana obramba naših igralcev nam je omogočala tudi dobro igro v napadu. Če se hočemo uvrstiti naprej, kar je naš cilj, moramo zmagati tudi na naslednjih tekmah."

V soboto, 21. februarja, v Zlatorog prihaja Zagreb, ki je nekoliko presenetljivo na domačem igrišču izgubil s Chamberyjem (30:32).

SKUPINA 2
CELJE PL - RHEIN-NECKAR LÖWEN 28:34 (14:16)

Kokšarov  11 (5)  Jurasik   11    
Terzić     6      Filip      9 (3)
Furlan     3      Klimovec   5    
Toskić     3      Bielecki   4    
Gajič      2      Gensheimer 3    
Špiler     1      Harbok     1    
Rezniček   1      Sigurdsson 1    
Kozlina    1                      
                                  
Sedemmetrovke:   5/5; 3/3         
  Izključitve: 8 min; 10 min      


CROATIA OSIGURANJE - CHAMBERY 30:32 (17:15)

Lestvica:                            
CHAMBERY             3  3 0 0  +16  6
RHEIN-NECKAR LÖWEN   3  1 2 0   +6  4
CROATIA OSIGURANJE   3  0 2 1   -2  2
CELJE P. LAŠKO       3  0 0 3  -20  0

A. V.
Nemci prevelik zalogaj za Celje